LR Revision & Redovisning i samarbete med Wrebit

Vill utmana större mjukvaruföretag.

Från vänster: David Wengbrand, Evelina Parheden, Alexander Westerling samt Björn Kapstö.

Bokföringsappen Wrebit blir partner till den landstäckande byråkedjan LR Revision & Redovisning. Enligt Wrebit kan LR, ett nätverk av fristående byråer med över 70 kontor i hela landet, hjälpa bolaget att ”etablera sig som en storspelare bland programvaruleverantörerna inom bokföring”.

LR Revision & Redovisning ser å sin sida ett behov av att ”erbjuda nya spännande digitala alternativ till småföretagare”.

”Deras användarvänlighet och enkelhet gör att de är helt rätt partner för oss och vi får en bra lösning anpassad för en del av våra kunder”, säger Martin Johansson, vd för LR Revision & Redovisning, i ett pressmeddelande.

Wrebit har utvecklat ett helt app-baserat bokföringsprogram för småföretagare. Lösningen sägs bygga på AI och maskininlärning.

Wrebits kommunikationschef Björn Kapstö uppger att avtalet med LR inrymmer flera avtalsvarianter, både att Wrebit har byråavtal och att Wrebit har en direkt kundrelation med småföretagen.

Får LR:s byråer provision för de kunder de tar in till Wrebit?

”Jag kan inte ge några detaljer. Fördelen med Wrebit för byrån är att man blir digital, sparar tid och kan fokusera på mer kvalificerade tjänster”, säger Björn Kapstö till Revisionsvärlden.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se