Lokal spetskompetens ger tillväxt

Östersundsbyrån Edlund & Partners ökar snabbt inom redovisning och lön.

Från vänster delägarna: Jens Edlund (vd) Camilla Lindqvist (affärschef Ekonomi) och Andreas Wassberg (affärschef Revision). Foto: Edlund & Partners.

Edlund & Partners Ekonomi AB, redovisningsdelen av den välkända kombibyrån Edlund & Partners i Östersund, är Årets tillväxtbyrå i Jämtlands län. Edlund & Partners Ekonomi startade i början på 2014 som ett dotterbolag till Edlund & Partners. Verksamheten leds av grundaren Jens Edlund. Totalt omsatte Edlund & Partners över 25 miljoner kronor i fjol. Redovisningsdelen växer snabbast och omsatte 11 Mkr i fjol. Omsättningstillväxten var hela 29 procent. Revisionsvärlden fick en intervju med Camilla Lindqvist, auktoriserad redovisningskonsult och affärschef Ekonomi.

Hur har det gått för redovisningsdelen i år?

”Vi har haft en fortsatt god utveckling, med många nya spännande uppdrag både inom redovisning och lön, samt att vi rekryterat flera kompetenta nya medarbetare till vårt team.”

Har ni någon särskild inriktning när det gäller kunderna?

”Vi vill vara det självklara valet för entreprenörer och företagare. Vi ser oss som en förnyare av branschen, en modern uppstickare som utmanar och förbättrar för medarbetare, kunder och samarbetspartners.”

Hur mycket kommer Edlund & Partners totalt att omsätta 2019?

”Det är ju en period kvar på året, men går det fortsatt bra. Jag tror vi landar på en omsättning runt 30 Mkr 2019.”

Har Edlund & Partners som helhet tillväxtambitioner även framgent?

”Revisions- och redovisningsbranschen är traditionell och konservativ, där utvecklingen styrs av specialister och ägare. Vi jobbar istället med synsättet att det är medarbetarna och kunderna som skall styra den fortsatta utvecklingen. Arbetet pågår och hur det ser ut får vi återkomma till när det är klart.”

Ni har kontor i Östersund. Hur ser konkurrensen ut inom revision och redovisning i Jämtland?

”Här finns alla Big4 och Grant Thornton representerade. Dessutom finns ett större antal lokala byråer. Det som dock är gemensamt för våra konkurrenter, stora som små, är att de inte har någon lokal/regional spetskompetens inom ägarförändringar, kapitalfrågor och finansiella lösningar. Vi är erkända och efterfrågade för vår kompetens inom dessa områden. Detta gör också att vi kan vara köparens eller säljarens rådgivare vid ägarförändringar och transaktioner. Tillsammans med vårt fokus på små och medelstora företag gör det oss unika på marknaden för entreprenörer och företagare.”

Årets tillväxtbyrå är ett pris som går till det bolag inom redovisning eller revision som ökat omsättning och vinst snabbast det senaste året i respektive län. Uttagningen görs av UC som rankar aktiebolag som omsätter 3 Mkr. Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget 24SevenOffice står bakom priset. På CloudLunch i Östersund utsågs initialt A2 Revision som vinnare, men den byrån tackade nej eftersom deras tillväxt under det senaste räkenskapsåret beror på en bolagsfusion. Priset går därför till Edlund & Partners Ekonomi AB, med KlaraPapper Åre/Östersund AB på en hedrande andraplats. Läs mer om CloudLunch här. Läs mer om fjolårsvinnaren KlaraPapper.

Martin Hammarström

[email protected]