”Lokal invid E16 gör att vi syns”

Annika Sturesson på Mockfjärds Redovisning avslöjar sitt tillväxtrecept.

Annika Sturesson

Mockfjärds Redovisning är Årets tillväxtbyrå 2021 i Dalarnas län. Revisionsvärlden ringer upp ägaren Annika Sturesson.

Grattis till priset. Vilket är ert tillväxtrecept?

”Det kommer hela tiden nya förfrågningar, så har det varit sedan starten 2015. Byrån grundades när jag köpte loss redovisningsverksamheten från Mockfjärds Revisionsbyrå när min tidigare arbetsgivare gick i pension. För några år sedan flyttade vi till en lokal invid E16. Det gör att vi syns”, säger Annika Sturesson.

I början drevs byrån av Annika Sturesson och Ulrika Martinsson var kolleger även på revisionsbyrån. Idag är man fyra personer som arbetar heltid och en på deltid.

Varifrån kommer kunderna?

”Det är olika. Vissa startar nya verksamheter, några kommer från andra byråer, andra tröttnar på att redovisa själva”

Hur är konkurrenssituationen i Mockfjärd?

”Det är bara vi, plus några enmansbyråer. Men det finns redovisningskontor i exempelvis Dala-Floda, Gagnef och Borlänge.”

Ni har vuxit samtliga år sedan start. Är det dags att ta en paus?

”Ja, troligen tar vi en paus nu. Det har jag i och för sig sagt även tidigare. Det är svårt att säga stopp när uppdragen rullar in.”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Läs även om Dalarnas finalister.

Martin Hammarström

[email protected]