“Livet är inte bara arbete”

Christine Fransson, ägare till Solbacken Redovisning, har hittat ett sätt att slippa stressa sig igenom våren och försommaren. 

Christine Fransson, Solbacken redovisning

Sponsrat innehåll från Visma Spcs

Att arbeta effektivt och slippa stressa sig igenom våren är viktigt för Christine Fransson, ägare till Solbacken redovisning. Därför gör hon bokslut varje månad.

– Jag inser fördelarna med hur snabbt det går om man gör löpande periodiska avstämningar. Sedan när det är dags för bokslut och årsredovisning så är mycket av arbetet redan gjort. Jag kan fokusera på min roll som rådgivare och utveckla företagarens affärer.

Christine Fransson bor på landet utanför Växjö med man, barn och två väluppfostrade jaktlabradorer. Hela familjen idrottar mycket och i växthuset spirar små gröna skott. Odling är ett stort intresse. Innan jobbade hon på en av de stora byråerna men sedan 2016 driver hon eget. Hon har inga anställda. Kunderna är mindre aktiebolag och enskilda firmor samt näringsfastigheter.

Frihet att driva eget

– Friheten är den stora fördelen med att driva eget! Jag försöker se företagarens unika behov och jag är stolt över att kunna ligga i framkant på teknikutvecklingen. Hon började ställa om sin byrå för två år sedan.

– Jag var intresserad av Vismas webblösning, backup på min dator kändes inte tryggt. Jag var inte medveten då om vilka tidsvinster det fanns att göra.

Hon lärde sig det nya arbetssättet och introducerade det till kunderna. Viljan att spara tid blev snabbt en drivkraft.

– Varför göra manuellt arbete när det finns teknikstöd? Siffrorna blir desamma och risken för fel försvinner. Det är bättre flow i arbetet.

Hundpromenad

Fördelar med att ställa om

Att ställa om sin redovisningsbyrå tar tid, men det är värt, tycker hon:

● Inga utskrifter.
● Jämn arbetsbelastning året om.
● Bankintegration. (Aldrig mer leta fel i en avstämning!)
● All information tillgänglig.
● Sök och få svar direkt.
● Aktuella resultat.
● Alla fördelar, fast med mindre ansträngning.

Framförallt har månadsboksluten betytt mycket.

– Våren ska inte behöva vara en hektisk tid. Livet är inte bara arbete. Jag uppskattar att ta en promenad med hundarna efter lunch och en kort sväng ut i växthuset. Det är livskvalité för mig.

Systemleverantören Visma ger ett bra stöd.

– Jag känner mig väldigt sedd trots att jag driver en liten byrå. Just nu får jag hjälp att gå över till fast pris.

Om Visma: I Sverige väljer flest småföretagare Visma Spcs, för sin bokföring-, fakturering- och lönehantering. Läs mer om hur Visma kan stödja din byrå.

Sponsrat innehåll från Visma Spcs

Se även filmen om Christine Fransson:

Redaktionen

[email protected]