”Lång erfarenhet och konkurrenskraftigt pris en mix som lockar”

Tagesson, Lundquist & Herstad är Årets tillväxtbyrå 2020 i Kalmar län.

Malou Lundquist och Bruno Tagesson

Revisionsbyrån Tagesson, Lundquist & Herstad etablerades 2017 i Kalmar av Bruno Tagesson och Malou Lundquist. De hade länge arbetat ihop, först på KPMG och senare på den mindre byrån Advice Revision. År 2018 anslöt Gustav Herstad.

”Vi sitter i samma lokaler och utåt mot kund heter vi Tagesson, Lundquist & Herstad. Vi har en gemenskap och hjälper varandra när det behövs. Vi är totalt fem personer på byrån, med kontor i Kalmar och Oskarshamn, och vi är helt inriktade på revision och rådgivning. Kunderna är mest små och medelstora företag”, säger Malou Lundquist.

Av fem på byrån är fyra auktoriserade revisorer. Alla har bakgrund från KPMG utom Gustav Herstad som anslöt från PwC i samband med att de sålde redovisningsdelen. Idag har varken KPMG eller PwC kontor i Kalmar, men både EY och Deloitte har stora kontor i staden.

Varför ska kunden välja Tagesson, Lundquist & Herstad snarare än någon av de stora?

Gustav Herstad

”Vi försöker ha snabb återkoppling, korta kontaktvägar och hög servicenivå. Vi har alla fem lång erfarenhet och bakgrund på större byråer. Detta i kombination med konkurrenskraftigt pris är en mix som lockar”, säger Bruno Tagesson.

Verksamheten inom Tagesson, Lundquist & Herstad bedrivs i tre olika bolag. Bruno Tagessons och Malou Lundquists bolag Tagesson & Lundquist Revision AB ökade under det senaste räkenskapsåret omsättningen med 27 procent till 3,7 Mkr. Samtidigt ökade rörelseresultatet. De tilldelas därför priset Årets tillväxtbyrå 2020 i Kalmar län. Tillväxten har fortsatt och tittar man på hela gemenskapen, inklusive de två andra bolagen, är årsomsättningen i gruppen idag cirka 7,5 Mkr.

”Vi har god beläggning och mycket att göra”, säger Gustav Herstad.

Vill ni växa vidare?

”Det kommer in fler uppdrag, så på sikt kommer vi att anställa fler både i Kalmar och Oskarshamn”, säger Malou Lundquist.

Ni har inga planer på att bredda er inom redovisning?

”Det är enklast att hålla sig till det man kan bäst. Jag tycker även att det verkar vara rätt tuff konkurrens inom redovisning”, säger Gustav Herstad.

Intervjun gjordes vid Byrålunch, en digital och regional nätverksträff som anordnats länsvis under hösten 2020. Bakom Byrålunch och priset Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och mjukvaruföretaget Agoy. Läs mer här.

Martin Hammarström

[email protected]