KPMG:s och EY:s skatteavdelningar prisas

Tina Zetterlund årets skattechef i European Tax Awards.

Tina Zetterlund (i grönt) vid fjolårets prisutdelning. Foto ITR.

För femte året i rad utses KPMG till Tax Firm of the Year i Sverige vid European Tax Awards. Dessutom vinner Tina Zetterlund priset som EMEA Tax Practice Leader of the year.

”En extra boost och erkännande för alla kunniga medarbetare jag har äran att leda,” säger Tina Zetterlund, skattechef på KPMG, i ett pressmeddelande.

Medan KPMG blev Tax Firm of the Year blev EY Transfer Pricing Firm of the Year. In-house Transfer Pricing Team of the Year blev AB Volvo.

KPMG:s svenska skatteteam brukar göra bra ifrån sig i European Tax Awards, som delas ut av tidningen ITR (International Tax Review).

”En viktig aspekt är vårt driv att alltid utvecklas, till exempel när vi tar fram digitala lösningar som Korus och Nirus, med syftet att underlätta för våra kunder. Men det är teamet som är vår nyckel – ett sammansvetsat och oerhört kompetent team som trivs i KPMG-kulturen och som brinner för våra kunder och för de materiella skattefrågorna”, kommenterar Tina Zetterlund.

Vanligtvis brukar pristagarna vara på plats i London för att ta emot priserna under en galamiddag, men i år arrangerades prisceremonin digitalt.

International Tax Review har bedömt bolagen utifrån bland annat transaktionsstorlek, innovationsförmåga och komplexitet. Bland rådgivningsfirmorna som prisas finns revisionsbyråer, advokatbyråer samt nischade skatterådgivare.

Martin Hammarström

[email protected]