Björn Hallin tar över KPMG:s konsultdel

Byrån startar en process för att utse en ny ordförande.

Björn Hallin

KPMG formar om ledningen och ordföranden Björn Hallin tar över rodret för konsultdelen Advisory. Den nuvarande Advisory-chefen Jan Forsell, får en ”ledande roll inom Risk Consulting” där han ska arbeta mot KPMG:s prioriterade kunder. Kanske uppbackad av den nya marknadschefen Tina Zetterlund, som fick en ny roll i höstas. Förändringen innebär att Björn Hallin tar plats i företagsledningen, medan Jan Forsell lämnar densamma. Både Jan Forsell och Björn Hallin tillträder sina nya roller den 1 mars.

KPMG:s presskontakt Lina Lindahl uppger till Revisionsvärlden att man inlett en process för att utse en ny ordförande. KPMG brukar ha årsstämma i december. Bytet av ordförande tycks alltså behöva ske på ett extra delägarmöte. Inga ärenden finns just nu inne hos Bolagsverket som skvallrar om några förändringar i styrelsen.

”Succession är viktigt för vår firmas utveckling och det känns jättebra att lämna över till Björn. För egen del ser jag fram emot att få fortsätta att bidra till att utveckla KPMG:s tjänsteutbud och jag ser mycket fram emot att få fokusera på våra prioriterade kunder”, säger Jan Forsell i en kommentar.

KPMG:s konsultdel står för över halva omsättningen i Sverige. Enligt ett pressmeddelande har Advisory-delen på fem år fördubblat antalet anställda, trefaldigat resultatet och snart femfaldigat intäkterna från de största kunderna.

KPMG:s vd Patrik Anderbro riktar i ett pressmeddelande ett ”stort tack till Jan” för att han ”med betydande engagemang drivit Advisory att utvecklas till vad det är idag”.

Jan Forsell

”Den tillväxtresa Advisory är inne i kräver en efterträdare som snabbt kan sätta sig in i komplexiteten och är väl förtrogen med vår strategi. Därför är jag mycket glad över att Björn Hallin accepterat att ta över den rollen”, säger Patrik Anderbro i pressmeddelandet.

Björn Hallin tog över som ordförande 2016. Han kommer från konsultdelen och har varit inriktad mot corporate finance. Han var tidigare KPMG:s branschansvarige för fordons- och tillverkningsindustrin och har verkat på KPMG sedan 1994.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *