KPMG köper it-säkerhetsbolag

Everdon Security omsatte 8 Mkr i fjol.

Jan Forsell

KPMG förvärvar Everdon Security, ett svenskt konsultbolag inom cybersäkerhet, informationssäkerhet och riskhantering. Samtliga konsulter, inklusive vd, blir i och med affären en del av KPMG:s rådgivningsverksamhet.

Everdon Security omsatte 8 Mkr i fjol och har kontor i Stockholm. Bolaget har kunder inom framför allt finansiell sektor, statliga bolag och myndigheter. Konsulterna har bakgrund inom bland annat FN, EU och Försvarsmakten.

”Allt fler kunder kräver ramavtal och väljer gärna en leverantör med ett internationellt nätverk. Genom affären får Everdon möjlighet att fortsätta växa med en bredare kundbas, ett starkt varumärke och ett globalt nätverk. Tillsammans med KPMG fortsätter vi vår spännande resa att bidra till att göra samhället säkrare”, säger Per-Olov Humla, vd på Everdon Security.

Enligt KPMG ligger Everdons tjänsteutbud väl i linje med KPMG:s globala cybererbjudande.

”Vi har lärt känna Everdon som ett modernt företag som delar våra värderingar och jag ser fram mot att tillsammans bygga en cyberverksamhet i världsklass”, säger Jan Forsell, chef för KPMG:s rådgivningsverksamhet i Sverige.

 

 

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se