KPMG i Lettland och Litauen ansluter till svenska byrån

"Likheter i affärskultur gör detta naturligt."

Armine Movsisjana

KPMG:s verksamheter i Lettland och Litauen ansluter sig till KPMG Sverige. Samgåendet har enligt ett pressmeddelande planerats ”under en längre tid”. KPMG i Baltikum och Belarus har tidigare hört till KPMG-familjen i Central- och Östeuropa.

”Vi är stolta över att kunna meddela att KPMG i Lettland och Litauen ansluter sina verksamheter till vår svenska verksamhet. Globalt ser vi att kraven ökar på ett mer integrerat förhållningssätt för professional services då det främjar enhetlighet gentemot kund samt garanterar kvalitet i leveransen. Sammanslagningen av verksamheterna är ett resultat av en längre tids arbete, och av KPMG:s internationella utveckling med närmare samarbeten och partnerskap. Det kommer möjliggöra för framtida investeringar och fortsatt digital transformation. Tillsammans blir vi ett ännu starkare KPMG i regionen”, säger Björn Hallin, styrelseordförande för KPMG Sverige.

KPMG Lettland består av cirka 200 anställda som samtliga är baserade på kontoret i Riga. Vd:n heter Armine Movsisjana. Hon har arbetat inom KPMG i över 20 år och även varit med och etablerat byrån i Belarus. Hon har för övrigt studerat på svenskgrundade Stockholm School of Economics i Riga (SSE Riga).

Rokas Kasperavicius

”Tillsammans kommer KPMG Sverige, Lettland och Litauen att bilda en än starkare organisation som kan dra nytta av ökad merförsäljning, resursmatchning och ett ännu bättre digitalt erbjudande – både för våra kunder och för att säkra effektiva leveranser”, säger Armine Movsisjana.

KPMG Litauen består av två kontor med totalt cirka 170 anställda, det största i huvudstaden Vilnius där ca 70 procent av de medarbetarna är baserade. Chefen heter Rokas Kasperavicius.

”Våra likheter i affärskultur – både internt och i kundkontakter – gör detta naturligt och vi ser med tillförsikt på vad vi kan åstadkomma tillsammans framgent”, säger Rokas Kasperavicius i pressmeddelandet.

Läs även intervjun med KPMG:s ordförande Björn Hallin om den baltiska affären.

 

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *