”Kollegerna anmälde mig till programmet”

Bakande revisor går genom rutan.

Tilde de Paula Eby, programledare, David Sandberg, PwC.

David Sandberg, audit associate på PwC i Göteborg, är en av deltagarna i nya säsongen av “Hela Sverige bakar” på TV4 med programledaren Tilde de Paula Eby.

”Faktum är att kollegerna anmälde mig till programmet. Jag har bakat en del på kontoret”, säger David Sandberg till Revisionsvärlden.

Vad då exempelvis?

”Chocolate chip cookies och mini-citronmarängpajer. Det har varit uppskattat.”

Vad var det som gjorde att du blev utvald till programmet?

”En bidragande orsak kan vara att jag är revisor och att många har en förutfattad bild av hur en revisor är. Jag kanske inte stämmer in på den bilden.”

Vilken typ av bakning är din främsta styrka?

”Cupcakes gör jag väldigt ofta. Det är kul att testa nya smakkombinationer. Kladdkakor gillar jag att göra också, traditionella bakverk.”

Hur länge har du haft intresset för detta?

”Ända sedan jag var liten. Sedan har det utvecklats till en passion under de senaste fyra-fem åren. Jag gillar att utmana mig själv.”

Vilket är det svåraste momentet under tävlingen?

”Att det är tidspress. Det är inte samma omständigheter på tävlingen och utomhus jämfört med att baka hemma.”

Programmen spelas in på Taxinge Slott i Sörmland, men du bor och arbetar i Göteborg. Fick du ta semester för att spela in programmen?

”Mitt jobb är ganska flexibelt. Jag har kunnat ta ut komptid och lägga jobben som det passar så det gick bra att vara med i tävlingen.”

Finns det några likheter mellan bakning och revision?

”Man jobbar ofta med tighta deadlines så jag är van att prestera under tidspress.”

TV-serien är redan inspelad. Årets säsong är tolv avsnitt och det första programmet sändes den 26 september. I säsongspremiären fick de 14 deltagarna en kalldusch när de kom till Taxinge slott och informerades om att det bara finns tolv bakbord i tältet. Avsnitten sänds på tisdagar men finns såklart på TV4 Play.

Vinnaren kan kalla sig “Sveriges bästa hemmabagare 2017” och får dessutom ge ut en egen kokbok.

Finwire

red@finwire.se