Jämtlands snabbväxare kartlagda

Storsjön. Foto: Visit Östersund

Tio byråer, eller kanske nio om man ska vara petig, kvalar in bland finalisterna till utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2021 i Jämtlands län. I år är kraven tuffare än någonsin, byrån måste uppvisa tre år av tillväxt i följd.

Bland finalisterna i år märks en tidigare vinnare, Edlund & Partners, den snabbväxande kombibyrån som leds av Jens Edlund. Både revisionsdelen och redovisningsdelen, som drivs som två separata bolag, kvalar in på topplistan.

Det gör även redovisningsbyrån Progredo, som blev Årets tillväxtbyrå i fjol. Byrån blev tidigare i år uppköpt av finska Talenom och figurerar därför troligen på tillväxtlistan för sista gången.

En annan finalist som känns igen från tidigare år är Hema Lön och HR. Lönebyrån drivs av bland andra HR-konsulten Ann-Marie Åsander, lönekonsulten Maria Nyberg och hållbarhetsspecialisten Katarina Nyberg Finn. Byrån har vuxit stadigt och har nu sju medarbetare enligt webbplatsen. Även Hema är vana vid priser.  År 2019 blev de Årets Hållbara Företag, och 2018 belönades de med Årets Guldstjärna, en utmärk­else som belönar hög service­grad.

Alla finalister till utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2021 i Jämtlands län

Ahrås & Aldefelt Revision AB
Edlund & Partners AB
Edlund & Partners Ekonomi AB
Hellström & Hjelm Revision AB
Hema Lön och Hr MittSverige AB
M-Konsult & Utbildning Östersund AB
P Lindblad Revision AB
P46 Östersund AB
Progredo AB
Silje Redovisning AB

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]