Jagar du effektivitetsfördelar?

Ju högre effektivitet, desto mer tid att möta kunderna. Vilka av Vismas olika deklarationsprogram är snabbast och vilka är deras styrkor och svagheter?

Sponsrat innehåll från Visma Spcs

Plats nr 1: Visma Advisor Period och År
Snabbhet:
Deklaration och årsredovisning skapas samtidigt och med automatik. Det mesta är förifyllt förutsatt att årets uppgifter är inlagda i Visma eEkonomi.

Styrkor och svagheter:
Kombinerar bokslut, skatt och deklaration. Mycket prisvärt för små byråer och bästa val  för byrån som satsar på rådgivning och fast pris. Har stöd för digital inlämning av årsredovisning och är anpassad för firma och aktiebolag. Har bra men ännu inte lika avancerade skatteberäkningar som i Visma Skatt Proffs.

Plats nr 2: Visma eEkonomi med tillägg Deklaration
Snabbhet:
Mellan 30 och 60 minuter. Deklaration och årsredovisning görs i två separata steg.

Styrkor och svagheter:
Bra för små aktiebolag och enskilda firmor där alla inkomster kommer från firman. Cirka 1000 kronor per år och bolag, fakturan kan gå till byrå eller kund. Digital inlämning av årsredovisningen kommer i april-maj 2020. Saknar avancerade skatteberäkningar. (Men Skatt Proffs är ett perfekt komplement.)

Plats nr 3: Visma Skatt Proffs och Visma Bokslut
Snabbhet:
Uppgifter hämtas och flyttas mellan olika program så tidsmässigt är det här inte vinnaren.

Styrkor och svagheter:
Passar de riktigt stora byråerna och  mer komplexa bokslut och deklarationer. Priset varierar beroende på vilka övriga program och tjänster du har från Visma. Digital inlämning av årsredovisningen finns men det saknas automatiska kontroller och bokslut varje månad.

Därför är snabbhet viktigt

Automatisering skalar av administrativ tid. Allt fler byråledare höjer istället värdet på sina tjänster genom samtal och rådgivning. Deras affärsmodell hänger samman med fast pris och uppdragsbeskrivningen är anpassad. System i molnet är självklart på en sådan byrå.

Om kunden köpt egna programvaror från Visma

Kunden har exempelvis Visma eEkonomi Deklaration och kommer till dig för att få hjälp. Vad gör du då? På längre sikt bör du ta över kundens programvaror och erbjuda dem genom din byrå. Du kan då ge varje företag en flexibel lösning till ett bra pris för dig.

I Sverige väljer flest småföretagare Visma Spcs för sin bokföring, fakturering och lönehantering.

Läs mer om att deklarera företag 2020 – avdrag, tips och råd

Sponsrat innehåll från Visma Spcs

 

Redaktionen

[email protected]