”Jag heter Jonny Boström och jag älskar bokföring”

FAR-ekonomen Jonny Boström dansar in i Sveriges vardagsrum – på bästa sändningstid.

Ekonomen och digitaliseringskonsulten Jonny Boström vill ändra bilden av ”revisorer och bokförare som tråkiga gubbar”. I dag fredag dansar han in på scenen inför Talang-juryn, på bästa sändningstid på TV4.

”Jag börjar med att säga. ’Jag heter Jonny Boström och jag älskar bokföring.’ Sedan kör jag igång, klädd i kostym. Mitt nummer har tre tydliga delar där jag byter känslor och musik”, säger Jonny Boström till tidningen Balans.

FAR-medlemmen Boström har haft en brokig karriär inom ekonomi och redovisning. Han har bland annat varit COO på den nydanande revisions- och redovisningsbyrån Deskjockeys, ekonomichef på bank och försäkringsbolag och ekonomi- och digitaliseringskonsult på den egna byrån StructureFinder. Men parallellt med ekonomin har Jonny Boströms hjärta alltid klappat för dansen.

”Jag söker till Talang för att jag har en stor passion för dans som jag vill visa. Jag vill också skaka om bilden av revisorer och andra i branschen som torra och trista, genom att förmedla att man inte ska döma efter utseendet … Bokföring är the shit, det förklarar hela universum. Drömmen är att kombinera det med dans. Nu är jag på god väg att göra det”, säger Jonny Boström till Balans.

Jonny Boström medverkar i Talang på TV4, 19 februari 2021 kl. 20.00. Det går även att se programmet på C More.

Martin Hammarström

[email protected]