”Jag har en mållista med kunder jag vill ha in till byrån”

Lars Lööw på Söderhamnsbyrån Bodek delar med sig av sitt framgångsrecept.

Bodeks delägare Josef Lund, Robin Thor och Lars Lööw.

Söderhamnsbyrån Bodek Revision o Redovisning är Årets tillväxtbyrå i Gävleborgs län 2019. Priset delades ut på nätverksträffen CloudLunch som gick av stapeln i Gävle på tisdagen. Delägartrion Lars Lööw, Robin Thor och Josef Lund var på plats för att ta emot sitt diplom. Bodek startades ursprungligen som ett fristående aktiebolag av Hudiksvallsbyrån Wennberg & Blennå, men 2014 ändrades namnet till Bodek. Idag är man åtta anställda. En femtedel av omsättningen utgörs av revision, fyra femtedelar av redovisning.

”Det är redovisning som växer bäst. Jag är ensam revisor på byrån och har rätt mycket att göra. Jag skulle behöva rekrytera ytterligare en revisor”, säger Lars Lööw.

Bodek startade i Söderhamn men har sedan fem år en filial även i Bollnäs.

”Vi vill växa i Bollnäs och hyr därför en plats i ett företagshotell där. Vi har oftast någon på plats och jag hoppas att vi snart kan anställa ytterligare någon till Bollnäs”, säger Lars Lööw.

Er byrå har vuxit stadigt sedan 2014. Senaste räkenskapsåret ökade omsättningen med 8 procent till 5,3 Mkr. Har ni haft tillväxtambitioner redan från början?

”Jag har en mållista med kunder jag vill ha in till byrån. Det handlar om att pricka av bolagen på listan, ett efter ett. Sedan kommer det ju in annat också. De bästa säljare vi har är nöjda kunder.”

Hittills har ni vuxit organiskt. Kan du tänka dig förvärv?

”Jag tror mest på organisk tillväxt, om det går.”

Ni är åtta medarbetare idag, hur många är ni till årsskiftet?

”Jag hoppas på tio, vi får se om det lyckas.”

Just nu har ni en platsannons ute för en tjänst med dels administration, dels redovisningsassistent. Har man råd att ha en administratör på åtta anställda, även om det är en deltidstjänst?

”Absolut. Redovisningskonsulterna är vår viktigaste framgångsfaktor. Ju mer de kan avlastas, desto bättre.”

Årets tillväxtbyrå baseras på en undersökning från kreditupplysningsföretaget UC. Priset premierar omsättnings- och vinsttillväxt och delas ut av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice på nätverksträffen CloudLunch som hålls över hela landet.

Martin Hammarström

[email protected]