”Inte säkert att vi återvänder till kontoret efter corona”

Brittisk byråledare ser mest fördelar med att jobba hemifrån.

Martin Bown

Coronapandemin kommer förändra hur redovisningsbranschen jobbar. Det hävdar Martin Bown som är grundare och vd på redovisnings- och rådgivningsbyrån My Management Accountant i engelska Huddersfield. Han och hans medarbetare har arbetat hemifrån i flera veckor nu och det går över förväntan.

“På längre sikt, och när väl den sociala distanseringen slutar, är jag inte säker på att vår personal kommer att återgå till samma kontorsupplägg som innan pandemin. Våra kunder är inte nödvändigtvis baserade omkring Huddersfield och majoriteten av dem har faktiskt aldrig besökt vårt kontor”, säger han i en intervju med branschtidningen AccountancyAge.

My Management Accountant är en digital byrå som jobbar i Xero, det molnbaserade redovisningsprogrammet som grundades i Nya Zeeland och idag är ett av världens mest snabbväxande programvaruföretag med kunder över hela den engelskspråkiga världen.

Bown ser flera fördelar med att jobba hemifrån. Bland annat försvinner pendlingstiden. De blir heller inga kostnader för bränsle eller parkeringsavgifter och man skulle kunna spara in på kontorshyran.

“Dessa faktorer tillsammans är väldigt tilltalande. Dessutom innebär det att vi kan rekrytera personal från en vidare geografi. Men samtidigt finns det andra aspekter att ta hänsyn till innan vi tar ett slutgiltigt beslut”, säger han.

 

Branschen Klarar Corona är en artikelserie om hur redovisnings- och revisionsbyråer tacklar coronakrisen och konjunkturavmattningen. Artiklarna i serien är upplåsta och fritt tillgängliga för alla tack vare stöd från Wolters Kluwer och NVR, Sveriges ledande aktiebok online, Bolagsstiftarna och Forma Bolagsjuridik

  

Partnerföretag eller -organisationer har inget inflytande över artiklarnas innehåll. Har din byrå vidtagit särskilda åtgärder eller gjort något för drabbade kunder? Tipsa oss! Läs mer om Branschen Klarar Corona och hitta fler artiklar i serien här.

Finwire

[email protected]