”I dagsläget får jag tyvärr tacka nej till kunder”

Tillväxtbyrån i Järfälla har letat efter en senior redovisningskonsult i snart ett år.

Jeanette Lidman

Efter snabb tillväxt flera år i följd får Järfälla Redovisning utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2022 i Stockholms län. Auktoriserade redovisningskonsulten Jeanette Lidman startade bolaget vid sidan av sin ordinarie anställning 2016. Sedan maj 2020 har hon kört byrån på heltid och idag har Järfälla Redovisning tre medarbetare. Revisionsvärlden ställde några frågor till Jeanette Lidman.

Vad har ni för inriktning?

”Vi har en blandad kundstock i olika branscher och egentligen ingen direkt nisch. Jag älskar att lära mig nya saker så det är lätt att tacka ja till en bransch jag inte arbetat med innan. Däremot så har vi inte hand om några finans-bolag. Kundstocken består delvis av fastigheter, BRF, bygg, bilverkstad, låssmed, konsulter, IT med krypto och en hel del andra spännande bolag. Vi har några väletablerade Järfälla-bolag som kunder och de uppskattar vår service och engagemang.”

I fjol mer än fördubblades omsättningen till 3,2 Mkr, visst gjorde ni ett förvärv?

”Ja, men det var inte en verksamhet som köptes utan enbart ett 30-tal kunder som togs över från 1 september 2021. Det är en av anledningarna till att vi vuxit, men inte hela förklaringen”

Vad tror du om 2022 och 2023?

”Under 2022 flyttade vi in i nya egna lokaler i BAS Barkarby. Vi har en fantastisk lokal på 12:e våningen och stormtrivs. Det här året ser väldigt bra ut, omsättningen kommer dock inte öka så markant jämfört med 2021. Däremot är vinsten bättre eftersom jag haft ungefär lika mycket personal men haft mer kunder. Byrån hade verkligen behövt en till anställd.”

På webbplatsen söker ni en senior kvalificerad redovisningskonsult. Hur ska man som liten byrå hitta personal?

”Det är väldigt svårt, vi har letat efter en senior i snart ett år. Jag har kanske för höga kompetenskrav men vi arbetar med kvalificerade uppgifter och om jag som byråledare ska kunna få lite avlastning i kundansvar och rådgivning behöver jag få in någon med det kompetenskravet. Under 2023 hoppas jag att en till senior kommer in så vi kan få en bra arbetsfördelning och jobba mer med rådgivning och proaktivt med kunderna.”

Vill du växa vidare?

”Tyvärr är det inte möjligt om jag inte hittar rätt person att kunna växa med, i dagsläget får jag tyvärr tacka nej till kunder. I förra veckan fick vi säga upp en kund som jag verkligen önskat ha kvar. Men i och med att jag inte hinner med att sköta leveransen i den kvalité som jag vill ge och stå för behöver man släppa taget. Väldigt tråkigt.”

Du ska inte göra fler förvärv?

”Förvärvet var en ren tillfällighet faktiskt. Det var inget jag sökte utan något som dök upp genom en kontakt. Jag kommer inte göra några fler förvärv, det var oerhört tidskrävande att gå igenom och reda ut så många bolag i ett svep.”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som drivs som AB, omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]