Hushållningssällskap utmanar redovisningsbyråer i väst

”Tydlig ambition att växa inom ekonomi- och juridik”.

Eva Gunnarsson Lundquist

Hushållningssällskapet Västra ser en ökad efterfrågan på ekonomi- och juridiktjänster från landsbygdsföretag. Därför har man gjort flera nyrekryteringar, skriver Skövde Nyheter.

”Vi har en tydlig ambition att växa på de här områdena. Det är mycket administrativt arbete kopplat till företagande som gör det svårt för en lantbrukare att sätta sig in i alla lagar, regler och stöd. Det är där som vi kommer in med vår expertkompetens”, säger Eva Gunnarsson Lundquist, auktoriserad redovisningskonsult som nyligen rekryterats från Aspia, till tidningen.

Hushållningssällskapet Västra bildades i fjol efter ett samgående av sällskapen Skaraborg, Väst och Värmland. Det är nu ett av 15 sällskap i Sverige. I vart och ett av dem är det ekonomidelen som växer snabbast, enligt artikeln.

”Det är en allmän trend i hela landet att efterfrågan på ekonomitjänster ökar. Vi märker av det på att vi blir fler och fler på våra interna träffar och utbildningar inom det här området”, säger redovisningskonsulten Anders Toftby.

Hushållningssällskapet Västra har förstärkt sin organisation inom ekonomi och juridik med tre nya medarbetare och en affärsområdeschef. Det innebär att det nu är tio personer som jobbar på enheten.

Enligt artikeln har Hushållningssällskapet ett nytt samarbete med Fortnox, som tycks vara deras standardprogram för redovisning.

Läs även Revisionsvärldens intervju med Hushållningssällskapets förbundsdirektör Jesper Broberg från ifjol: https://revisionsvarlden.se/vi-ar-mycket-regionala/

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se