Hon blir KPMG:s nya ordförande

Helena Arvidsson Älgne tar över efter Björn Hallin.

Helena Arvidsson Älgne

Tunga revisorn Helena Arvidsson Älgne utses till ny ordförande i KPMG:s styrelse efter Björn Hallin. Hon blir den första kvinnan på posten, enligt ett pressmeddelande.

“KPMG har en tuff tillväxtstrategi där vi kommer att investera i globalt utvalda tillväxtområden”, säger Helena Arvidsson Älgne.

Helena Arvidsson Älgne är auktoriserad revisor och har under sina 26 år på KPMG byggt en kundportfölj som innehåller bland annat ICA Gruppen och statliga LKAB. Hon har även varit verksam inom branschorganisationen FAR där hon fram till 2020 satt i styrelsen. Hon valdes in i KPMG:s styrelse 2019.

“Helena har en sällsynt god förmåga att hantera professionella frågor och har ett starkt kund- och marknadsfokus. Den kombinationen tillsammans med hög integritet och hennes starka engagemang för KPMG gör att hon har stort förtroende i företaget”, säger valberedningens ordförande Jörgen Graner i en kommentar.

Helena Arvidsson Älgne efterträder Björn Hallin som efter drygt sex år i styrelsen, mitt i varav fyra som ordförande, blir affärsområdeschef för affärsområdet Advisory. Bytet av ordförande gjordes på en extra bolagsstämma.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se