“Har någon att hålla i handen genom digitaliseringen”

Byråkonsulten Sara Brändén får med Fortnox Digital PT en push att jobba smartare och skapa större värde för kunderna.

Sara Brändén

Sponsrat innehåll från Fortnox

Brändén Redovisning i Malmö har varit kund hos Fortnox sedan starten 2013. Det här med digitalisering, automatiserade arbetsflöden och rådgivning har ägaren och grundaren Sara Brändén såklart haft koll på.

– Vi har känt ett bra tag att vi måste förenkla och göra saker på ett smidigare sätt. Men så ska man sätta av den där tiden som det tar att sätta sig in i hur allt funkar och hur man ska tänka i förhållande till kunderna, säger Sara.

Att hoppa på Fortnox Digital PT var därför ett sätt att piska sig själv och byrån att lägga tid på att hitta smartare arbetssätt.

– Man vill ju vara bäst på det man gör och idag ingår att erbjuda sina kunder skräddarsydda digitala lösningar. Sedan vill man ha roligt på jobbet också. Nu får vi lära oss en massa nytt och blir samtidigt av med tråkiga arbetsmoment som att kontera och bokföra kvitton, säger Sara.

Med Digital PT kan redovisningsbyråer som redan jobbar i Fortnox få hjälp av en grupp experter med att trimma byråns arbetsprocesser. Det första som sker är ett uppstartsmöte där man går igenom hur byrån jobbar idag. Brändén Redovisning har valt ut ett antal kunder där byrån idag lägger onödig tid på manuellt arbete, till exempel att begära in fysiska underlag eller lägga in pdf:er manuellt i systemen. Kunderna har fått frågan om de vill jobba digitalt istället.

– Här måste man motivera kunden till att det är värt att lägga extra tid i början, för att sedan spara tid i slutändan. Men alla vi har frågat har sagt ja till att vara med, säger Sara.

Sedan behöver allt som rör projektkunderna uppdateras. Sara tror att den extra tid som konsulterna behöver lägga ned i början är ett större bekymmer för konsulterna själva, än för kunderna.

– Som företagare har man större förståelse för att man då och då måste uppdatera sitt erbjudande för att leverera det kunderna vill ha. Men som konsult har man inte det tänket, man är ingen säljare helt enkelt, säger Sara.

Förväntningarna på Fortnox Digital PT är att Sara och byråns medarbetare ska bli bekväma med alla de möjligheter som finns med dagens smarta teknik. Målet är att skapa det bästa erbjudandet för byråns kunder.

Utmaningar då? De finns, medger Sara. Inte minst hos byrån själv eftersom det inte bara handlar om att lägga ner mer tid på processerna i början. För att bli varma i kläderna och få snurr på de nya arbetssätten måste kollegorna på Brändén Redovisning göra allt det nya gång på gång.

– Men det är det som är så skönt. Tack vare Fortnox Digital PT har vi någon att hålla i handen genom detta, säger Sara.

Är du byråkonsult och redo för nästa steg på din digitala resa?
Boka ditt första möte med Fortnox Digital PT redan nu!

Sponsrat innehåll från Fortnox

Redaktionen

[email protected]