Här möts Västra Götalands snabbväxare

Disponentvillan till anrika Lyckholms Bryggeri. Foto: Sodexo

För tredje året i rad är det dags att utse Årets tillväxtbyrå i Västra Götalands län, där tio hungriga kvalitetsbyråer slåss om det prestigefulla priset. Nedan är en del av byråerna kartlagda.

Bland de dominerade märks Grissle Redovisningskonsult AB, som drivs av den auktoriserade redovisningskonsulten Joakim Grissle. Byrån startades år 2006 i Göteborg och har idag sin bas i Kungälv. Bolaget har sitt fokus på litet större företag och koncerner, ägnar sig inte åt löpande bokföring, enligt hemsidan. Idag har byrån fem medarbetare.

I Tanumshede hittar vi redovisningsbyrån Ekonomicenter i Bohuslän, som drivs av Ingela Hultén och Camilla Zätermyr. Byrån har idag fem medarbetare.

En något större byrå på listan bland de nominerade är kombibyrån Lots Ekonomi. Byrån har sitt huvudkontor i Borås, där Malin Karlin sitter som kontorschef. Totalt har byrån ungefär 80 anställda, enligt hemsidan. Majoriteten av kontoren ligger i Västsverige, men bolaget har också två kontor i Stockholmsområdet.

Innanför Göteborgs stadsgränser hittar vi tre finalister:

  • Wint Accounting AB. En välkänd pionjär inom digital redovisning, där Daniel Johansson sitter som vd. Han tillträdde 2018 efter att bolagets grundare och tidigare frontfigur Björn Elfgren avgått, se tidigare artikel.
  •  Redovisaren i Göteborg AB, som drivs a Joakim Dellien Adolfsson.
  • Frivision AB. Byrån känns igen från förra året då den kammade hem förstapriset i Västra Götaland. Redovisningskoncernen grundades 2011 av Tobias Rydberg, och har enmansbolag som huvudfokus. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm och Malmö. Tar Frivision priset igen?

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2020, Västra Götalands län

Grissle Redovisningskonsult AB
Lots Ekonomi AB
Ekonomicenter i Bohuslän AB
Konrev, Konsultation och Revision AB
Nycon AB
Redovisaren i Göteborg AB
Baker Tilly Strömstad AB
Wint Accounting AB
Sifferbyrån i Ale AB
Frivision AB

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020, Västra Götalands län, går den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC och delas ut av Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice på nätverksträffen Byrålunch.

Byrålunch i Göteborg hålls den 16 oktober på Lyckholms Restaurang och Konferens (Nellickevägen 22). Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här.

Måns Edén

[email protected]