Här är Västerbottens hungrigaste byråer

Foto: Quality Hotel.

Hösten är i full gång, och så även processen att utse Årets tillväxtbyrå i 21 län runt om i landet. Den 11 november faller turen på Västerbottens län, där tio snabbväxande byråer tävlar om vem som ska kamma hem det prestigefulla priset.

På listan bland de nominerade finns förra årets vinnare, Ekonomipartner Umeå. Byrån tog hem priset, utan att det fanns några uttalade ambitioner om egentlig tillväxt, sa ägaren i en intervju med revisionsvärlden. Byrån ägs och drivs av Per Anders Nordin, och har idag sju medarbetare.

Flera andra byråer känns också igen från listan med förra årets nominerade.

  • BDO Norr AB. Bakom bolaget döljer sig BDO:s kontor i Umeå och Luleå. Umeåkontoret leds av auktoriserade redovisningskonsulten Ludwig Sikström.
  • Value & Friends, Value & Friends driver verksamheten genom flera olika bolag, två återfinns på listan över finalister.
  • Vinstor AB, med den auktoriserade redovisningskonsulten Toril Nyman som frontfigur. Byrån har sju medarbetare enligt hemsidan.
  • Revata AB. Kombibyrå med Helena Åström i spetsen.

Bland årets nykomlingar hittar vi PE Redovisning, med bas i Skellefteå. Byrån drivs och ägs av Per Eriksson. Idag är det han och ytterligare en medarbetare som arbetar på byrån, enligt hemsidan.

I Skellefteå hittar vi även tre andra nykomlingar:

  • Dahlberg & Partners, med den auktoriserade redovisningskonsulten Fredrik Dahlberg i spetsen. Byrån har sju medarbetare enligt hemsidan.
  • Konsultbyrån Hedwigstaden, eller KonsultByrån, har varit verksam i dess nuvarande form sedan 2000. Byrån drivs av Thomas Lundström.
  • No Plan B, med Hanna Karbin som VD. No Plan B sysslar förutom redovisning med varumärkesrådgivning. Deras redovisningsdel har nio medarbetare enligt hemsidan.

Finalister till Årets tillväxtbyrå 2020, Västerbottens län

BDO Norr AB
Dahlberg & Partner AB
Ekonomipartner Umeå AB
Hedwigstaden AB
NPB Administration AB
PE Redovisning AB
Revata AB
Value & Friends AB
Value & Friends Vindeln AB
Vinstor AB

Utmärkelsen Årets Tillväxtbyrå 2020, Västerbottens län, går till den revisions- eller redovisningsbyrå i länet som det senaste räkenskapsåret ökat omsättningen snabbast, och samtidigt ökat vinsten. Priset bygger på en undersökning av kreditupplysningsföretaget UC och delas ut av Revisionsvärlden samt programvaruföretagen Agoy och 24SevenOffice på nätverksträffen Byrålunch.

Byrålunch i Skellefteå hålls den 11 november på Skellefteå Stadshotell. Läs mer och anmäl dig kostnadsfritt här.

Måns Edén

mans.eden@revisionsvarlden.se