Han utvecklar KPMG:s nya kundplattform

Dagsfärska analyser, nyheter och gratis mallar ska göra plattform "relevant årets alla dagar".

Jone Sølvik. Foto: KPMG

KPMG har rekryterat Jone Sølvik som ny partner och Head of Enterprise Managed Services. Hans uppdrag: att utveckla ”branschens mest attraktiva kundplattform”. Revisionsvärlden fick en intervju.

Vad är det för fel på KPMG:s nuvarande kundplattform?

”Det är inget fel på den, med det vi ska utveckla nu är något helt annat. Vi vill skapa något unikt, som saknar motsvarighet, både i Sverige och internationellt”, säger Jone Sølvik.

Han berättar att kundplattformen utvecklas i första hand för KPMG:s små och medelstora kunder. Den nuvarande kundplattformen används för att ladda upp och ner revisionsdokument. Den nya ska innehålla mycket mer inom rådgivning och konsulttjänster.

”Den nya plattformen är för alla kunder, både inom rådgivning och revision, och den ska vara relevant årets alla dagar, inte bara i samband med revisionen. Där ska bland annat finnas dagsfärska analyser och nyheter, gratis mallar, man ska kunna köpa tjänster och överföra data till sin revisor”, säger Jone Sølvik.

Inspirationen är bland annat hur bankerna möter kunden digitalt.

”För 15 år sedan var det bankmannen som var i centrum för kundmötet, nu gör företagen det mesta via sitt eget inlogg online. Jag tror att det kommer att bli så även inom revision och rådgivning. Men det personliga mötet och den expertis vi ger är alltid viktigast för oss”, säger Jone Sølvik.

Han kommer närmast från PwC, där han arbetat med digitala tjänster.

”Jag har jobbat med liknade frågor på PwC, men det jag ska göra på KPMG är en större satsning”, säger Jone Sølvik.

Han vill inte säga hur stor budget han har.

”Vår prioritering är att göra en marknadsledande plattform som kan få internationell spridning. Vi utvecklar detta i svenska KPMG, men vi ser ett internationellt intresse inom nätverket.”, säger Jone Sølvik.

När kommer den nya plattformen att lanseras?

”Förhoppningsvis kan vi ha en första version på plats före årsskiftet”, säger Jone Sølvik, som är norsk medborgare och bor i Helsingborg.

Jone Sølvik tillträder den 26:e maj. Hans chef blir Jenny Barksjö-Forslund, Private Enterprise Leader.

Martin Hammarström

[email protected]