Han blir chef över Grant Thornton i Östergötland

Josef Hagsten

Från den 1 maj slår Grant Thornton ihop sina kontor i Linköping och Norrköping till en organisatorisk enhet. Båda kontoren, eller ”mötesplatserna” som Grant Thornton kollar dem, ska dock finnas kvar.

Sammanslagningen ska enligt ett pressmeddelande skapa en ”tightare organisation och administration”. Chef över båda Östgötakontoren blir Josef Hagsten, auktoriserad revisor och idag chef i Norrköping. Kontorschefen i Linköping Carolina Jonasén Frogedal uppges stanna kvar, med fullt fokus på kundarbete.

”Framförallt kommer det bli effektivare resursplanering. Vi är flera som kan bemanna uppdragen, hjälpa varandra och kunderna över gränserna. Vi kan dessutom lättare ta in specialister från båda kontoren. Förutom att detta är bra för kunderna så blir det också mer utvecklande för medarbetarna att jobba så”, skriver Josef Hagsten till Revisionsvärlden.

Gränsen mellan Norrköping och Linköping började suddas ut redan under pandemin.

”När vi mestadels jobbade hemifrån och mötena var digitala, ökade också samarbetet över kontorsgränserna”.

Sammanslagningen innebär inte att man minskar ner på personalstyrkan – tvärtom vill Josef Hagsten anställa minst tio nya medarbetare i Östergötland.

”Vi är idag cirka 60 medarbetare inom revision, redovisning, lön, skatt och rådgivning. Om jag får önska är vi 70 inom ett år. Det innebär att vi vill anställa tio nya revisorer och rådgivare”, säger Josef Hagsten, som söker både nyutexaminerade och erfarna ekonomiproffs.

Martin Hammarström

[email protected]