”Hållbarhet, mångfald och digital expertis är framtiden”

Snart tar Sofia Götmar-Blomstedt över som vd på PwC.

Götmar-Blomstedt

Den 1 juli tillträder Sofia Götmar-Blomstedt som vd på Sveriges största revisions- och rådgivningsbyrå PwC. Hon efterträder Peter Nyllinge som lett byrån i sju år. I en intervju i nättidningen Realtid berättar hon att mångfald och inkludering hör till hennes hjärtefrågor.

”För att vara en attraktiv arbetsgivare även i framtiden måste vi vara så inkluderande vi kan. Vi vill rikta vår verksamhet till så många som möjligt. Hållbarhet, mångfald och digital expertis är framtiden för oss som bolag”, säger hon i intervjun.

Sofia Götmar-Blomstedt startade karriären på Skatteverket 1992 och gick över revision på PwC:s kontor i Malmö 1995. Hon har varit regionchef, chef för kvalitetskontroll, försäkringar och nu senast revisionsverksamheten i Sverige. Hon är partner sedan 2008. Förra året blev hon även deputy EMEA assurance leader i det internationella nätverket. Som högt uppsatt chef boende i Malmö har hon längre rest mycket i arbetet. Coronapandemin har inneburit en omställning.

”Före corona reste jag nästan varje dag i jobbet. Jag brukade gå upp 04:40 för att sedan flyga över dagen till Stockholm, Göteborg eller något annat kontor i Sverige. Mina arbetsdagar var ofta fullspäckade av möten med kunder och kollegor”, säger Götmar-Blomstedt till Realtid.

Hon anser att pandemin gett en explosion inom digitalisering som till stora delar är av godo.

”Jag tror många nu inser att det går väldigt bra att arbeta digitalt hemifrån eller någon annanstans. Det ställer nya krav på oss som rådgivare och det är roligt att vara del av den omställningen … Världen har förändrats efter krisen och på vissa sätt är det också något positivt. Den har verkligen bevisat hur snabbt vi människor faktiskt kan förändra vårt beteende när vi verkligen måste. En annan positiv sak är att när vi kraftsamlar oss med ett gemensamt mål blir vi ofta lite snällare mot varandra, både här i Sverige och globalt”, säger Götmar-Blomstedt till Realtid.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *