Grant Thornton ”Sveriges Bästa Arbetsgivare”

Även LRF Konsult, PwC och KPMG klättrar i Universums arbetsgivarrankning för stora bolag.

Grant Thorntons vd Anna Johnson med diplomet och ett gäng kolleger.

Grant Thornton tar förstaplatsen i employer branding-företaget Universums undersökning Sveriges Bästa Arbetsgivare 2017. Det är första gången sedan Universum startade sin undersökning 2009 som en revisionsbyrå toppar listan, som bygger på betyg som medarbetarna själva sätter på sina arbetsgivare. Grant Thornton har varit med i undersökningen i flera år och tog i fjol en andraplats bland stora företag. I år toppar byrån alltså listan före exempelvis IKEA.

”Resultatet är ett bevis på att stort fokus på kulturen är en framgångsfaktor. I undersökningen lyfter våra medarbetare framförallt fram ledarskapet och att vi på Grant Thornton erbjuder flexibilitet”, säger Grant Thorntons vd Anna Johnson i ett pressmeddelande.

LRF Konsult klättrar från plats tio i fjol till en sjätteplats i år.

”Vi strävar efter att alltid ligga i framkant både i den digitala utvecklingen, men också på vår marknad. Detta, vår lokala förankring och närheten till våra kunder präglar vår kultur. Det tror jag att alla våra medarbetare känner en enorm stolthet för”, säger LRF Konsults vd Katarina Hedström Klarin i ett pressmeddelande.

På Universum noterar man de båda redovisnings-/revisionsbyråernas förbättrade betyg och pekar även på att ett teknikkonsultföretag toppar listan över de medelstora arbetsgivarna.

”Vi har sett trenden i flera år, konsultbolagen har insett värdet av sitt humankapital och satsar på att skapa en arbetsmiljö med människan i centrum. Det gör att man såväl bygger en långsiktigt stark organisation samtidigt som man attraherar de talangerna som passar organisationen.” säger Claes Peyron, Managing Director på Universum Sverige.

Universums lista över Sveriges Bästa Arbetsgivare, stora bolag, innehåller ytterligare flera revisions och redovisningsbolag. Deloitte tappar från plats 24 till 35, medan PwC klättar från plats 59 till 40. KPMG ligger hack i häl genom avancemang från plats 51 till 42. EY överraskar med ett jätteras från plats 27 (2016) till plats 56 i år.

LRF Konsults HR-chef Henrik Gradin

Rankingen baseras att medarbetarna som betygsätter sina arbetsgivare utifrån intern identitet, nöjdhet och vilja att rekommendera sin arbetsgivare, samt intresse för att byta arbete. Vinnarna tar emot sina diplom på torsdagskvällen vid en tillställning i Stockholm. Nedan de tio främsta arbetsgivarna på listan, som totalt omfattar över 100 företag och arbetsgivare inom offentlig sektor.

Arbetsgivare

Rank 2017

Rank 2016

Bransch

Grant Thornton

1

2

Redovisning och revision

Preem

2

NEW

Energi

Midroc

3

5

Bygg, väg- och vattenteknik

Sabis

4

NEW

Turism, Hotell och fritidsaktiviteter

IKEA

5

6

Detaljhandel

LRF Konsult

6

10

Revision och redovisningsbranchen

Tobii

7

NEW

Teknisk hårdvara och utrustning

Knightec

8

NEW

Bygg, väg- och vattenteknik

Bravida

9

12

Samhällsservice

NCC

10

20

Bygg, väg- och vattenteknik

Källa: Universum

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se