Grant Thornton ökar 5 procent globalt

"Medvetet marknadsfokus på medelstora bolag bidrar".

Peter Bodin

Revisions- och rådgivningsnätverket Grant Thornton International, med svenske Peter Bodin i spetsen, redovisar en tillväxt på 5,1 procent under 2019. De totala intäkterna för medlemsföretagen landade på 5,7 miljarder USD (exklusive valutaeffekt motsvarar det en tillväxt på 6,4 procent). Antalet medarbetare inom nätverket har nu passerat 56 000.
”Ett medvetet marknadsfokus på medelstora bolag är den bidragande anledningen till fortsatt solid tillväxt”, skriver nätverket i ett pressmeddelande.
Advisory är det affärsområde som växer snabbast inom nätverket och rådgivningstjänster utgör nu 36 procent av intäkterna. Under året välkomnande nätverket fem nya medlemsföretag; Elfenbenskusten, Guatemala, Jordanien, Panama och Paraguay.
Verksamhetsåret för svenska Grant Thornton stängde den 30 april i fjol och byrån redovisade en omsättningsökning på 5,2 procent, med en total omsättning på stadigt över 1,5 miljard SEK, se tidigare artikel.
”Marknadsfokuset globalt speglar även Sverige, där vi vinner kunder och lockar potentiella medarbetare genom att vi vänder oss till medelstora ägarledda tillväxtföretag”, säger Anna Johnson, vd Grant Thornton i Sverige, i pressmeddelandet.
Nyligen tilldelades Grant Thornton Sweden utmärkelsen Firm of the Year inom det globala nätverket, se tidigare artikel.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se