Grant Thornton flyttar till nytt huvudkontor

Halverar tidigare kontorsyta – ”Vi får in alla de funktioner vi behöver”.

Foto: Visionbild Axfast.

Grant Thornton flyttar sitt huvudkontor i Stockholm. Flytten går i början av 2022 från Sveavägen 20 nära Hötorget där byrån hyrt sedan 2008. Den nya adressen blir Kungsgatan 57, några kvarter västerut.

”Våra arbetssätt och omvärlden har förändrats en hel del under mer än det decennium som vi har suttit här. Så för att möta förändrade behov från kunder och medarbetare och skapa en modern mötesplats som är relevant för såväl kunder som medarbetare så väljer vi att göra det i nya anpassade lokaler”, skriver kontorschefen Monika Wannholm till Revisionsvärlden.

De nya lokalerna är på 4200 kvadratmeter, vilket kan jämföras med hela 8 800 kvadratmeter på Sveavägen. Det handlar alltså om en halvering av kontorsytan.

Hur ska ni få plats?

”De nya lokalerna är flexibla och möjliggör en effektiv användning av ytorna som gör att vi får in alla de funktioner vi behöver på färre kvadrat än idag. Men vi ser även att syftet med mötesplatsen kommer att förändras jämfört med innan pandemin. Att mötesplatsen ännu mer kommer handla om kunskapsdelning, samarbete, inspiration, affärer och att bygga kultur och nätverk”, skriver Monika Wannholm.

Grant Thortons Stockholmskontor, precis som många andra i city, har stått relativt tomt sedan coronan kom för snart ett år sedan. Många medarbetare arbetar hemifrån. Grant Thornton inledde sin flyttprocess redan före pandemin, men tillstår att den haft betydelse.

”Vi tror precis som de flesta andra att arbetslivet efter pandemin kommer att bli mer flexibelt. Ibland kommer man att jobba från kontoret, ibland hemifrån och ibland ute hos kunderna”, skriver Monika Wannholm.

Det rör sig inte om någon personalminskning. Grant Thornton har 450 medarbetare i Stockholm, vilket enligt Monika Wannholm är fler än i somras.

Kungsgatan 57 renoveras just nu av fastighetsägaren Axfast, se foto. Grant Thornton kommer att ha lokaler i gatuplan, vilket kan främja kundkontakter. I närheten finns företag som Google och flera kontorshotell och co-workingplatser.

Blir det ett aktivitetsbaserat kontor (utan egna skrivbord)?

”Vi håller på att utforska hur vi kan få till den bästa flexibla lösningen som stöttar våra olika arbetssätt, för att vi vill främja samarbete med kunden i fokus och kunna erbjuda en större variation av miljöer än vi har idag”, skriver Monika Wannholm, som tycker att den nya lokalen ”känns klockren”.

Sveavägen 57 på tisdagen. Foto Revisionsvärlden.

Martin Hammarström

[email protected]