Grant Thornton-chefen på maktlista

Anna Johnson: ”… fantastiskt glad över att ta plats på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor.”

Anna Johnson, foto Grant Thornton.

Anna Johnson, vd för Grant Thornton sedan snart fyra år, tar plats 98 på Dagens Industris lista över Näringslivets mäktigaste kvinnor.

”Gotländskan som är chef för revisionsbyrån som framför allt jobbar med de hetaste ägarledda tillväxtbolagen. Hon har sett till att Grant Thornton fortsatt gå i bräschen i branschen med sitt jämställdhets- och hållbarhetsarbete”, motiverar DI Johnsons plats.

”Jag är så fantastiskt glad över att ta plats på listan över näringslivets mäktigaste kvinnor. Det ligger helt i linje med vår vision som är att verka för ett välmående näringsliv. Att få det här erkännandet för vårt arbete att driva näringslivsfrågor betyder mycket, och blir ett bevis på att frågor som hållbarhet, hållbart arbetsliv och jämställdhet håller på att få en maktposition i näringslivet idag”, säger Anna Johnson i ett pressmeddelande.

DI:s lista över näringslivets mäktigaste kvinnor omfattar både ägare, toppchefer, styrelseproffs, entreprenörer och så kallade ”stjärnskott”. Listan toppas av Handelsbankens vd Carina Åkerström.
Andra konsultkvinnor på listan är Lisa Åberg, Senior partner på McKinsey, advokatbyrån Vinges vd Maria-Pia Hope och Pernilla Ramslöv, grundare av Nox Consulting, ett nätverk med 5000 frilansande it-konsulter.

Martin Hammarström

[email protected]