Göteborg dominerar västsvensk tillväxtliga

Foto Göteborgs Stad / Anders Wester

Nu är listan klar på finalister till utmärkelsen Årets tillväxtbyrå i Västra Götaland 2022. Tio snabbväxande byråer är uttagna av kreditupplysningsföretaget UC och bland dem märks 8082, en tidigare finalist som drivs av Per Sandén och Erik Larsson. Den senare inledde karriären inom revision på PwC och växlade snart över till redovisning.

”Jag strävar efter att vara spindeln i nätet. Kunden ska ringa mig inför viktiga beslut – nästan oavsett vad det gäller”, sa Erik Larsson till Revisionsvärlden när han 2019 korades som ”Årets auktoriserade redovisningskonsult” av branschorganisationen Srf konsulterna.

Varabaserade Wilhelmssons Redovisning tog hem priset i fjol med en delad förstaplats. Grundaren Eva-Lotta Wilhelmsson drev under många år en enmansbyrå med några få kunder, samtidigt som hon var ekonomichef på ett bolag inom laserskärning. För fyra år sedan valde hon att satsa helt och hållet på byrån, som idag har sex medarbetare enligt webbplatsen. Vinner hon i år igen?

Till de litet mindre finalisterna hör Mindhammar Ekonomikonsulter, med Per Mindhammar och EkonomiService belägen på Tjörn och drivs av redovisningskonsulten Marie Silverfjäll.

Årets tillväxtbyrå i Västra Götaland 2022 – finalister

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

8082 Ekonomi AB

Göteborg

12356

Balansräknarna Björkö AB

Göteborg

3224

Eknd Friends Ekonomibyrå AB

Göteborg

2597

Er Konsult i Väst AB

Uddevalla

3085

Landvetter Ekonomi AB

Landvetter

2369

Ma Main Accounting AB

Göteborg

2652

Mindhammar Ekonomikonsulter AB

Göteborg

4406

Silverfjälls Ekonomiservice AB

Sandvik

4623

Skattepunkten’s Office Services AB

Göteborg

3331

Wilhelmssons Redovisning AB

Vara

2910

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]