KPMG-chefen hastigt avliden

Så minns branschtopparna George Pettersson.

George Pettersson

George Pettersson, auktoriserad revisor och vd för KPMG i Sverige sedan 2013, har gått bort. Efter ett hastigt insjuknande avled Pettersson på tisdagen.

Dödsbudet kom oväntat och skakar om hela branschen.

“Jag har känt George i många år då vi även var kollegor under min tid på KPMG. George var en av branschens tyngre revisorer och ledare och mina tankar går idag till hans familj. Jag vill från Grant Thornton framföra våra kondoleanser till kollegorna på KPMG”, skriver Grant Thorntons styrelseordförandeLena Möllerström Nording i ett mejl till Revisionsvärlden.

“Jag blev chockad när jag nåddes av nyheten om George Petterssons bortgång. Tankarna går nu till alla hans nära och kära. Samtidigt minns jag hans stora engagemang för branschen och FAR. George bidrog med spännande idéer när han satt i FAR:s styrelse och vår dialog var alltid öppen och positiv. Jag saknar honom”, säger branschorganisationen FAR:s generalsekreterare Dan Brännström.

”En stark företrädare för branschen har gått bort. Vi tänker på både KPMG och hans anhöriga”, säger EY:s vd Jesper Nilsson.

Hans kollega Ragnar Gustavii, tidigare Sverigechef på EY och idag medlem av nordiska ledningsgruppen kommenterar såhär:

”George var en mycket kunnig yrkesman och en god kamrat även om vi var konkurrenter. Han bidrog till att utveckla och modernisera vår bransch. Mina tankar går till Georges familj, vänner och kollegor”.

KPMG:s styrelseordförande Björn Hallin kallar i ett pressmeddelande George Pettersson “en av våra tyngsta revisorer i modern tid” och konstaterar att tomrummet efter honom kommer att bli stort.

FAR:s ordförande Magnus Larsson, skatterådgivare på Deloitte, kommenterar:

“Det är en stor sorg att förlora en så god kollega och en framstående företrädare för branschen. Tankarna går givetvis till hans familj och till KPMG:s partners och medarbetare”.

KPMG:s tidigare ordförande Anders Malmeby går in som tillförordnad vd på byrån.

Martin Hammarström

[email protected]