Frans Blom mot ordförandeposten i Srf konsulterna

”Känner resan mot rådgivning från insidan”.

Frans Blom

Frans Blom, tidigare vd för Modern Ekonomi som har norska ECIT som huvudägare, föreslås bli ny ordförande för branschorganisationen Srf konsulterna. Den nuvarande ordföranden Katarina Klingspor, tidigare vd för Ludvig & Co, lämnar styrelsen.

Frans Blom var under 12 år vd för Modern Ekonomi men gick i september över i rollen som rådgivningsansvarig. I stället gick ECIT-delägaren Jens-Oskar Göransson in som vd.

”Jag har varit i branschen i många år, i hela mitt yrkesliv, och vill inte vara någon annanstans. Jag tycker att jag känner den bra och att jag har mycket med mig som kommer väl till pass i rollen som förbundsordförande. Branschen tar nu steg mot alltmer rådgivning och det är en resa jag känner till från insidan, i detalj”, säger Frans Blom till tidningen Konsulten.
Frans Blom har varit styrelseledamot sedan 2018 och kan väntas väljas som ordförande på Srf konsulternas digitala förbundskongress som hålls den 18 oktober. Även Frans Bloms far Roy Blom har tidigare varit ordförande i Srf.

Två nya ledamöter föreslås till Srf:s styrelse; Anna Hammarkvist och Henrik Gradin. Anna Hammarkvist är lönespecialist och vd för svenska Amesto Accounthouse, en del av Amesto-koncernen som även har kontor i Norge, Danmark, London New York och Limerick. Under en tid var hon även vd för Lön & HR Bolaget, en avknoppning från redovisningsbyrån Ekonomibolaget i Stockholm.

”Under 25 år har jag arbetat i löneyrket i roller från administratör till CEO, som jag är idag. Det är mitt intresse och mitt engagemang för att utveckla processer och kvalitet som drivit min karriär”, säger Anna Hammarkvist till Konsulten.

Även Ludvig & Co:s HR-chef Henrik Gradin föreslås till styrelsen. Han får alltså representera största byrån i Srf efter Katarina Klingspor. Kvar i styrelsen blir David Wengbrand (kvarstår 1 år), Peter Boiardt (kvarstår 1 år), Olle Rydqvist (omval 2 år) samt Jeanette Isaksson, som föreslås bli vice ordförande. Isaksson är delägare i Akisa med kontor i Borås, Svenljunga och Kalix. ECIT:s lönechef Maria Nordstrand lämnar styrelsen.

Läs mer i tidningen Konsulten.

Martin Hammarström

[email protected]