Från 1 till 5 Mkr i omsättning på två år

Nu startar snabbväxande Skånebyrån ett nytt bolag för ekonomisk förvaltning.

Ken Åström

Ekonomibyrån Kensulting är Årets tillväxtbyrå 2022 i Skåne län. Revisionsvärlden ställde några frågor till grundaren Ken Åström, som driver byrån i Höllviken söder om Malmö tillsammans med hustrun Josefin.

År 2020 omsatte ni 1 Mkr. I fjol mer än fördubblades den till cirka 2,5 Mkr. Hur gick det till?

”När vi började på allvar för 2,5 år sedan hade vi ca 65 kunder och idag har vi cirka 400 kunder. Vi har från start byggt vår framgång genom nöjda kunder. Vi får löpande referenser från kunder som har rekommenderat oss vidare. Har även varit med i några nätverk som har hjälpt till med att få rätta ingångar till referenser.”

Hur många medarbetare är ni idag?

”Vi är nio medarbetare och en praktikant för tillfället. Det kommer säkert utökas under 2023.”

Hur gör ni för att rekrytera?

”Vi har rekryterat studerande från IHM men även ansökningar genom Linkedin.”

Vad har Kensulting för inriktning?

”Vi är en engagerad och personlig redovisningsfirma som sätter våra kunder i fokus. Merparten är ägarledda aktiebolag och bostadsrättsföreningar.”

På webbplatsen skriver mycket om fasta priser. När införde ni dessa?

”Vi har alltid erbjudit fasta priser. Med våra digitala lösningar vet vi ungefär hur mycket jobb det innebär och rådgivning ingår i våra fasta priset. Detta är ett mervärde till våra kunder att kunna våga fråga utan att få en extra faktura.”

Vad tror du om 2022 och 2023?

”2022 kommer vi ha en omsättning på ca 5,4 mkr. Under 2023 kommer vi ha två aktiva bolag – Kensulting Redovisning och Kensulting förvaltning. Eftersom vi snabbt har växt inom fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar så har vi valt att skapa ett eget bolag som ska syssla med ekonomisk förvaltning. Där har vi byggt upp en unik lösning som kommer hjälpa alla styrelser inom bostadsrättsföreningar att kunna få en enkel och bra lösning.”

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden, i år i samarbete med kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut länsvis och går till redovisnings- och revisionsbyråer som drivs som AB, omsätter minst 2 miljoner kronor och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Den byrå som ökat snabbast det senaste räkenskapsåret vinner. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Martin Hammarström

[email protected]