”Främst konkurrerar vi med de stora”

Så vill Nyköpingsbyrån växa vidare.

Stadshotellet i Eskilstuna. Foto Elite Hotels.

Tio byråer slåss om utmärkelsen Årets tillväxtbyrå 2018 – Södermanland, som delas ut på CloudLunch, en lokal nätverksträff som hålls den 24 september på Stadshotellet i Eskilstuna. En av finalisterna är Komplett Redovisning i Nyköping. Byrån har åtta anställda och ökade omsättningen med 11 procent till 6,9 Mkr under fjolårets brutna räkenskapsår.

”Vi räknar med att det blir ca 7,5 Mkr i år”, säger Åsa Stenros, som äger och driver byrån tillsammans med Elisabeth Johansson.

Har ni tillväxtambitioner även framöver?

”Tidigare har lokalerna varit en begränsande faktor, men nu har vi lyckats hyra ytterligare tre rum så egentligen borde vi anställa. Problemet är att vi inte hinner med.”

Åsa Stenros

Går det över huvud taget att få tag i redovisningskonsulter?

”Det är svårt, men för oss har det gått. Dels har vi anställt KY-utbildade som gjort praktik hos oss, dels har vi ibland lyckats rekrytera från kunder.”

Hur ser konkurrensen ut i Nyköping?

”Främst konkurrerar vi med de stora byråerna som BDO, EY och Grant Thornton. Även Rådek har ett kontor här. Vi är litet unika i vår storleksklass eftersom vi inte har någon revisor anställd. Det har vi sett som en fördel och vi har bra samarbete med flera revisionsbyråer både inom och utanför Nyköping. Vi strävar efter att vara en mer familjär byrå än ett nummer på en stor byrå.”

Hur digitala är ni i ert arbetssätt?

”Inte så digitala som vi önskar. Vi har en del mindre kunder t ex enskilda firmor som inte ens har en dator.”

De har väl mobil?

”Visst, i teorin är det enkelt, men när de skulle godkänna sina deklarationer med e-legitimation i våras blev det problem.”

Årets Tillväxtbyrå 2018 är en ny utmärkelsen som går till den revisions- eller redovisningsbyrå i varje län som växer snabbast och samtidigt ökar i vinst och soliditet. Kreditupplysningsföretaget UC har gått igenom samtliga aktiebolag i länet med SNI-kod revision eller redovisning.

Här är finalisterna:

Ekonomitjänst i Strängnäs AB

Hast Ekonomi-Konsult AB

HL Net Office Ekonomi AB

Komplett Utförd Redovisning i Nyköping AB

LR Redovisning & Revision i Katrineholm AB

LR Revision & Redovisning i Strängnäs AB

LR Revision & Redovisning Nyköping AB

Numbers By Lönnmo AB

Revisorsknuten AB

Xcaret Ekonomikonsult Torshälla AB

Fotnot: Finalisterna och andra små och stora byråer i Södermanland är välkomna till CloudLunch, en lokal nätverksträff som hålls måndag den 24 september på Stadshotellet i Eskilstuna. Lunchen arrangeras av Revisionsvärlden och programvaruföretaget 24SevenOffice. Mer information och anmälan här.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se