FRA öppnar datacenter i Stockholm

Lovar full datasäkerhet, lokal expertis och hosting.

Derek Patterson

Forensic Risk Alliance (FRA), den oberoende nischfirman som är mest känd för att ha snabbutrett misstänkt penningtvätt i Swedbank, öppnar ett nytt datacenter i Stockholm. Datacentret ska serva Norden och är enligt ett pressmeddelande ”modernt och fullständigt certifierat” och ger kunderna ”full datasäkerhet” tillsammans med tillgång till lokal expertis och hosting när det gäller exempelvis compliance-utredningar och data kopplad till olika typer av tvister och rättsprocesser.

”Öppningen av vårt nya datacenter i Stockholm är finalen på ett spännande år för FRA i Norden, med öppningen av vårt kontor i Helsingfors i december 2018 och i Stockholm i juni 2019 … Nordiskt näringsliv har länge haft ömsesidigt förtroende som ett fundament och denna kultur anpassas nu på ett sätt som gör att man bevarar detta viktiga element, samtidigt som man implementerar internationell best-praxis”, säger FRA:s Nordenchef Derek Patterson.

FRA är bland annat specialiserat på komplexa dataöverförings- och integritetsfrågor. Rådgivningen handlar ibland om att hjälpa klienter att inte överträda lagar om dataöverföring och hålla data inom dess ursprungliga jurisdiktion så långt som möjligt. FRA:s datacenter i Stockholm, som arbetar med säkerhetskopior inom Sverige, kan ses mot den bakgrunden.

Martin Hammarström

mh@revisionsvarlden.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *