Första förvärvet för ECIT:s ”särskilda AI-enhet”

"Starten på ett nytt och spännande utvecklingsområde".

Martin Vikesland

Norska redovisningskoncernen ECIT köper in sig i redovisningsbyrån Value Group, med 75 anställda i Oslo, Kristiansand, Stavanger, Drammen och Kragerø. Förvärvet görs genom 24SevenOffice Accounting Holding AS, en affärsenhet specialiserad på norsk-svenska 24Sevenoffices affärssystem.

Säljare är Brødrene Kverneland AS och ECIT kommer (genom dotterbolaget) att efter affären att kontrollera 40 procent av Value Group. Ledningen med bland andra vd Martin Vikesland, är kvar som ägare. Ingen köpeskilling uppges.

”Value Group är det första förvärvet inom 24SevenOffice Accounting Holding AS. Detta är starten på ett nytt och spännande utvecklingsområde för oss, i vilken vi bygger upp särskild expertis inom ett visst affärssystem”, säger ECIT:s vd Peter Lauring i ett pressmeddelande.

Peter Lauring

ECIT berättade redan i fjol om att man skulle bilda en ”särskild enhet” helt inriktad på 24SevenOffice mjukvara, som bland annat inkluderar AI-redovisning. Då sa Peter Lauring att enheten letade efter redovisningsbyråer att förvärva både i Norge och i Sverige.

Martin Hammarström

[email protected]