Therese Andersson

Ny chef för medlemsfrågor på FAR

Therese Andersson

Therese Andersson blir ny chef för verksamhetsområdet Medlem på FAR. Hon börjar på FAR den 17 augusti, enligt ett pressmeddelande.
Andersson får ansvar för strategiska medlemsfrågor och kommer att ingå i FAR:s ledningsgrupp. Hon efterträder nuvarande chefen för medlemsfrågor Annelie Dahlqvist som går i pension. Dahlqvist var länge FAR:s vd med ansvar för interna och administrativa frågor. Hon har sedan drygt ett år titeln vice vd och fortsätter på FAR till årsskiftet, då hon går i pension.

Therese Andersson är tidigare auktoriserad revisor på KPMG, men kommer närmast från bilhandelsföretaget Landrins bil där hon jobbat som ekonomi- och HR- chef.

”I min nya roll hos FAR ser jag framemot att få träffa våra medlemmar och förstå deras utmaningar. Jag vill veta vad de har för krav och önskemål på oss och vilka fler initiativ vi kan ta tillsammans för att ta stegen framåt”, säger Therese Andersson.

Therese Andersson arbetade med revision i 15 år, bland annat mot offentlig sektor både inom räkenskapsrevision och förvaltningsgranskning.

”Therese kommer in i en bra tid när vi behöver jobba ännu närmare våra medlemmar och driva utvecklingen av organisationen och branschen”, säger Karin Apelman FAR:s vd och generalsekreterare.