Rickard Westlund

Nytt vd-jobb för avhoppade chefen för Ludvig & Co

I somras meddelade redovisningsjätten redovisningsjätten Ludvig & Co att Rickard Westlund lämnat vd-posten efter cirka ett år på posten. Westlund uppgav då att han fått ett annat (då hemligt) vd-jobb.

Nu står det klart att han blir vd och koncernchef på Ropo Capital, en finländsk leverantör av faktureringstjänster, som är på väg att expandera på den svenska marknaden. Ropo Capital har ett koncept som automatiserar faktureringsprocessen, från fakturering till betalningsuppföljning och inkasso.
Rickard Westlund sitter sedan i fjol i Ropo Capitals styrelse, och blir nu alltså vd. Detta samtidigt som nuvarande vd Artti Aurasmaa går till styrelsen.

“Det finns en tydlig efterfrågan på marknaden för våra kostnadseffektiva och användarvänliga tjänster som bygger på automatiserad fakturahantering och realtidsrapportering. Jag är hedrad över att få ta över efter Artti och ser fram emot att leda Ropo Capital under vår fortsatta tillväxtresa”, säger Rickard Westlund i ett pressmeddelande.

Ropo Capital började som programvarubolag men har vuxit till att bli marknadsledande inom fakturahantering och betalningsuppföljning i Finland. Bolaget säger sig hantera var sjätte faktura som skickas i Finland. Ropo Capital är även ett av de största inkassoföretagen i Finland.

Rickard Westlund har tidigare varit vd för inkassobolaget Intrums verksamhet i Nordeuropa samt haft olika chefspositioner i Lindorffkoncernen. Ropo Capital köpte i fjol Collector Banks inkassobolag, Colligent Inkasso, och ska nu introducera sitt fullständiga tjänstekoncept i Sverige. Collector Banks vice vd Susanne Bruce och förre Swedbankchefen Michael Wolf är rådgivare till Ropo Capitals styrelse.

Företaget har sitt huvudkontor i Kuopio, Finland, och sysselsätter cirka 270 personer i Finland och Sverige.