Marcus Johansson

Aspia rekryterar redovisningsspecialist

Aspia rekryterar redovisningsspecialisten Marcus Johansson, med särskild expertis inom bokföringslagen, K2, K3, koncernredovisning samt fusioner. Hos Aspia kommer Johansson bland annat att stötta företagets redovisningskonsulter och kundansvariga med rådgivning i komplexa redovisningsfrågor samt vidareutbildning och kompetensutveckling.

Johansson kommer närmast från PwC och har tidigare arbetat på Bokföringsnämnden. Han har även varit auktoriserad revisor.

”Det som lockar mig med Aspia är nybyggarandan och att kunna vara en del av hela kedjan, inklusive rådgivningen och vidareutvecklingen av Aspias totala erbjudande. Redovisningsfrågor blir allt mer komplexa och affärsavgörande, och det är väldigt motiverande för mig att få vara en del av lösningen för så många av Sveriges företagare”, säger Marcus Johansson i ett pressmeddelande.

Aspia skriver att ytterligare två redovisningsspecialister är på väg in, för att byrån “ska kunna serva kunderna med allt från bokföring till årsredovisningar enligt K2, K3 och IFRS/RFR2”. Kunder kommer även att kunna få hjälp med IFRS-konverteringar.

Aspia knoppades av från PwC i juli 2018 och byrån satsar hårt på att bygga upp egen kompetens inom rådgivning, för att slippa luta sig mot den forna ägaren. I januari förvärvades Skeppsbron Skatt, Sveriges största fristående skattekonsult med 55 anställda i Stockholm och Malmö.

Enligt Erik Källås, ansvarig för tjänsteområde redovisning och regionchef, ska redovisningskonsulterna Aspia ”ha tillgång till branschledande expertis”.