Karin Thunström

Ex-revisor från KPMG blir CFO för lastbilssäljare

Vid halvårsskiftet flyttar lastbilssäljaren Nordic Truckcenter huvudkontoret från Markaryd till Malmö och inviger ett nytt, gemensamt servicecenter för den nordiska koncernen.
CFO för det nya huvudkontoret blir Karin Thunström som har arbetat som redovisningschef (CAO) på Nordic Truckcenter Group sedan i oktober. Hon har bakgrund som auktoriserad revisor och har arbetat på KPMG i Malmö i elva år.
”Jag ser nu fram mot min nya roll som CFO – det är väldigt inspirerande att jobba med drivna och engagerade kollegor på ett bolag där det händer så otroligt mycket, säger hon till lastbilstidningen Proffs.
Nordic Truckcenter är generalagent för lastbilsmärket DAF i Sverige, Norge och Finland. DAF är näst största lastbilsmärket i Europa och ingår i den amerikanska koncernen PACCAR.
”Nu intensifierar vi vår satsning på en nordisk koncern och skapar Nordic Truckcenter Group AB med huvudkontor i Malmö. Tidigare har ekonomi och administration varit utspridd i de olika länderna”, säger vd Mattias Nilsson.