Fredrik Lindblad

PwC:s upplevelse-chef får global roll

PwC-konsulten Fredrik Lindblad har utsetts till Global Experience Consulting Leader inom PwC-nätverket, skriver tidningen Realtid. Fredrik Lindblad har tidigare varit Experience Leader i Sverige och EMEA-området och får nu alltså även en global roll.
Fredrik Lindblad var 2017 med och drev igenom PwC Sveriges köp av Pond Innovation, en byrå inom varumärkesstrategi och digitala tjänster. Köpet har vässat PwC:s erbjudande inom digital kundupplevelse och innovation och blev grunden för byråns ”experience center” i Stockholm.

”När vi lyckas kombinera vårt erbjudande inom Experience Consulting med andra strategiska rådgivningsuppdrag kan vi både identifiera helt nya tillväxtområden för våra klienter samt även säkra att allt förändringsarbete har kunden i fokus”, säger Fredrik Lindblad till Realtid.

På PwC:s kundlista inom ”experience” området finns bland annat Electrolux, SJ och Friday’s for the Future.

”SJ är ett exempel på en klient som vi jobbat med som verkligen satt kunden i centrum för allt de gör. Tillsammans har vi jobbat mycket med att förstå deras kunders behov och sedan jobbat iterativt med att gå från idé till konkreta digitala produkter och tjänster”, säger Fredrik Lindblad till Realtid.