Fredrik Hyltsten

Ny vd i Briox

Fredrik Hyltsten blir ny vd i programvaruföretaget Briox. Han tillträder i slutet av augusti. Styrelsen har kallat till en extra bolagsstämma den 28 augusti där nuvarande vd:n Johan Rutgersson ska väljas till arbetande styrelseordförande i bolaget. Nuvarande ordföranden Lars Karlsson kvarstår som ordinarie ledamot i styrelsen.

”Briox har sedan slutet av 2015 genomgått en turn-around och är nu inne i en stark positiv trend. Verksamheten växer inte minst i Växjö och rekryteringen av Fredrik är en viktig förstärkning av ledningsorganisationen inför Briox fortsatta expansion. Med en gedigen erfarenhet från IT-branschen är Fredrik väl lämpad för uppgiften. Han kommer senast från Växjöbolaget HRM Software AB som Sälj- och Marknadschef. Dessförinnan etablerade han och var VD för Itslearning AB mellan 2010-2015”, säger Johan Rutgersson i ett pressmeddelande.

Den nya vd:n kommer att arbeta med Jens Collskog, tidigare chef för Fortnox och nu styrelseledamot i Briox. De ska söka ”strategiska samarbetspartners för en breddning av den nuvarande affären och för etablering på nya geografiska marknader”, enligt pressmeddelandet.

Briox säljer affärssystem till små och medelstora företag och till redovisnings- och revisionsbyråer i Finland, Tyskland och England. Programutbudet, som omfattar bland annat redovisning, fakturering, säljstöd och tidredovisning.