Daniel Johansson

Wint byter vd

Daniel Johansson

Wints grundare och frontfigur Björn Elfgren lämnar sin post som vd för den digitala redovisningsbyrån – med omedelbar verkan. Ekonomichefen Daniel Johansson går in som tillförordnad vd i bolaget. Enligt ett pressmeddelande har styrelsen för Wint Group fattat ”ett gemensamt beslut”. Elfgren är fortsatt huvudägare i Wint, jobbar kvar i bolaget och som ledamot i styrelsen.

”Wint har vuxit starkt under Björns tid som CEO. När bolaget nu ska ta ytterligare steg i sin utveckling är styrelsen överens om att det krävs ett nytt ledarskap i bolaget”, säger styrelseordförande Stefan Alexandersson.

Alexandersson tillträdde i fjol, företräder riskkapitalbolaget Collector Ventures och har tidigare varit vd för finansbolaget Collector.

Daniel Johansson har varit med och byggt upp Wints tjänster från grunden. Nu ska han fortsätta arbetet att bygga processer ”för att lyfta Wint till nästa nivå”.

”Vi kommer att fortsätta att jobba stenhårt för att göra det superenkelt att driva företag”, kommenterar Daniel Johansson i pressmeddelandet.

Läs även om Wints ökande förluster.