Christian Karlsson

Tidigare Aspiachef blir styrelseproffs

Tidigare regionchefen över Aspia i Västsverige, Christian Karlsson, inleder en karriär som styrelseproffs.

”Efter 15 år som entreprenör och sedermera 15 år som storbolagschef är det nu dags för mig att förverkliga mina planer som jag haft i några år – att professionellt fokusera på och utveckla olika företag från styrelserummet. Jag har smygstartat med några uppdrag 2021 men kommer alltså att ha plats för fler styrelseuppdrag från och med 2022”, skriver han på Linkedin.

Christian Karlsson tycks formellt ha lämnat Aspia vid årsskiftet. Han basade som regionchef med åtta kontorsområden och drygt 330 medarbetare varav 18 direktrapporterande chefer och partners Karlsson satt även i den nationella ledningsgrupp 2018-2020.

I mitten av 2020 vingklipptes Christian Karlsson i samband med att Nicklas Bohman befordrades till Head of Accounting. Regioncheferna rapporterar därefter till Nicklas Bohman och sitter inte i koncernledningen. Även tidigare regionchefen i Stockholm Erik Källås har lämnat Aspia, enligt Linkedin. Han har också startat egen konsultlåda inom ”redovisning och ledarskap”.

Christian Karlsson skriver på Linkedin att han inleder sin “karriär 2.0” med huvudfokus på styrelsearbete och tillkommande rådgivnings- och interimsuppdrag.
”Kanske hittar jag något spännande VD-jobb längs vägen också”, skriver Christian Karlsson.