Anna Hammarkvist

Lön & HR Bolaget plockar vd från Amesto

Anna Hammarkvist har utsetts som ny VD för Lön & HR Bolaget, den nyligen avknoppade lönedelen av redovisningsbyrån Ekonomibolaget i Stockholm. Hammarkvist har arbetat i 20 år med löneoutsourcing och kommer närmast från en roll som affärsområdeschef på Amesto Accounthouse.

”Jag ser fram emot att leda den fortsatta uppbyggnaden, och tillsammans med medarbetarna skapa upplevelser som ger våra kunder tid över till annat”, säger Anna Hammarkvist i ett pressmeddelande.

Anna Hammarkvist utsågs 2017 till Global Payroll Manager of the Year vid Global Payroll Awards årliga gala, och i år är Lön & HR Bolaget under hennes ledning nominerat i hela tre kategorier. Anna tillträdde under första kvartalet 2018 och ska bygga upp verksamheten i små enheter som möter kundernas behov på ett personligt plan.

Lön & HR Bolaget var tidigare en avdelning inom Ekonomibolaget men drivs sedan årsskiftet som eget bolag. Företagsgruppen erbjuder fullservice – allt från bolagsregistrering till lönehantering, HR-tjänster och affärsutveckling. Ekonomibolaget växer snabbt och omsatte i fjol nästan 18 Mkr.

”Vår innovativa, personliga touch är viktig, men nu vill vi få till ett större affärsdriv, vilket vi är trygga med att Anna kommer att leverera. Men samtidigt är branschen allergisk mot uppköp och fusioner, och personalomsättningen är enormt stor. Vi vill växa för egen kraft, och rekrytera rätt nyckelpersoner…”, säger Niklas Högstedt, som är delägare och CFO i Ekonomibolaget.