Andreas Svensson

Ny vd på Wengbrand Redovisning

Andreas Svensson

Andreas Svensson tar över vd-posten på Wengbrand Redovisning, med kontor i Ulricehamn och Borås. Han blir företagets första vd som inte heter Wengbrand i efternamn. Wengbrand Redovisning grundades i Ulricehamn 1989 av Kjell Wengbrand, som nu går i pension. Kjell Wengbrand har succesivt släppt över alltmer av ansvaret till sonen David, grundare av redovisningsappen Wrebit och ledamot i Srf konsulternas styrelse. David Wengbrand har varit vd sedan 2006 och kommer nu att få en friare roll som affärsrådgivare och huvudägare.

”Det har varit en långsam generationsväxling som löpt under många år. Sedan jag tog ansvaret för byrån har den sakta men säkert förändrats till vad den är idag. Det hade inte varit möjligt utan de fantastiska människorna i företaget som har gjort att min roll nu kan förändras”, säger Kjell Wengbrand i en kommentar.

Andreas Svensson rekryterades till Wengbrand Redovisning 2018 som kontorschef, se tidigare notis. Han har bakgrund som skatterådgivare vid PwC i Borås och säger sig vara nöjd med sin befordran.

”Det är en ära att få kliva in som vd i företaget”, säger han.

Wengbrand redovisning ägs nu av David Wengbrand, Andreas Svensson och Jennie Näsström. Jennie Näsström kallas ”ledande redovisningskonsult och affärsrådgivare” på byrån. Både Andreas Svensson och Jennie Näsström är delägare sedan tidigare. David Wengbrand köpte sin fars andel i byrån redan 2006. Han fortsätter som vd för Wrebit, som tidigare.