Finns det verkligen ett rikt arbetsliv utanför storstan för en revisor?

Ägaren till Fälth Revision: ”Börsnoterade bolag och internationella affärer styrs inte av neonskyltar.”

Annons – innehåll från Fälth Revision

I centrala Värnamo huserar Fälth Revision, byrån som hamnade precis utanför prispallen när Årets tillväxtbyrå i Jönköpings län utsågs. Ola Fälth, byråns ägare, utvecklar sitt resonemang.

”När jag grundade Fälth Revision år 2005 kom jag närmast från en av de större aktörerna inom revisionsbranschen. Täta möten i huvudstaden gjorde mig inte lycklig och jag kunde notera att börsnoterade bolag och internationella affärer inte bryr sig om neonskyltar. I min hemtrakt finns flera såväl globala som börsnoterade aktörer. För att göra karriär behöver man nödvändigtvis inte bo i en storstad. Den mindre staden har andra fördelar.”

Funderar du på att skapa ett annat arbetsliv? Just nu söker Fälth Revision en auktoriserad revisor. Är du ännu inte auktoriserad? Kolla in utvecklingsmöjligheterna!

Okej, vilka är fördelarna?

”Vill du slippa tillbringa tid i bilköer kan jag varmt rekommendera hela Gnosjöregionen. Tycker du om att vara nära naturen finns den alldeles runt hörnet. Var och varannan ort här i trakten stoltserar med fantastiska fiske- och badplatser. Vill du vandra eller spana in kungs- och havsörnar samt flyttfåglar är nationalparken Store Mosse ett spännande äventyr. Som kontrast finns nöjesparken High Chaparral här med sin unika vildavästernupplevelse. Vill du äta riktigt bra mat rekommenderar jag Syltan på Vandalorum. Det är alltså konst- och designmuséet Vandalorums restaurang – nyligen vann de utmärkelsen Årets Kulturrestaurang. Är du idrottsintresserad? Här finns en mängd olika idrottsklubbar. Vill du hellre paddla kanot, åka slalom, testa off road segway eller ta dig fram med mountainbike stoltserar Isaberg Mountain Resort med allt detta och lite till. Du har alltså en mängd spännande aktiviteter att välja på inom Gnosjöregionen.”

Det var sannerligen reklam för bygden, men inte så mycket om arbetslivet.

”Det jag egentligen försöker säga är att om du värdesätter livskvaliteten efter arbetetstid finns här alla byggstenar. Dessutom kan du köpa en herrgård här till samma pris som en mindre lägenhet i storstaden.”

Det framgår att du tycker om din bygd, men berätta om arbetslivet!

”Det är svårt för mig att berätta om hur det är på andra arbetsplatser. Hos oss på Fälth Revision är vi ett härligt gäng i blandade åldrar. Vi arbetar med att utveckla ägarledda bolag och vi har en nära och god relation både med våra kunder och mellan oss kollegor. Om du brinner för att arbeta med revision, skattefrågor, årsredovisningar, bokslut och bolagsbildningar kommer du att trivas hos oss. Beslutsvägarna är snabba både på kontoret och hos våra kunder. Det är fördelen med att arbeta med ägarledda bolag. Är du dessutom något så sällsynt som en auktoriserad revisor – kom hit! Är du inte auktoriserad men har det som mål, är vi öppna för den möjligheten också. Vi söker dessutom en driven person till vårt kontor i Gnosjö.”

Är det inte svårt att acklimatisera sig på en ny ort i vuxen ålder?

”Det är naturligtvis en utmaning att flytta in. Kanske flyttar du inte ensam utan med familj? Värnamo kommun är medvetna om problematiken och för att hjälpa nyinflyttade finns därför ”Ditt Värnamo”.Det finns även Medflyttarservice för att medflyttande partner lättare ska hitta jobb. Min erfarenhet är att man blir väl introducerad till småstadslivet men sedan är det naturligtvis även upp till dig själv hur lyckad inflyttningen blir. Jag lovar att bjuda på inflyttningskaffe hur som helst!”

Är du driven och självgående? Fälth Revisions dotterbolag Gnosjö Redovisning letar efter en
platsansvarig.

 

Ola Fälth

ola@ofrevision.se