Filippa Reinfeldt på Grant Thorntons nätverksträff

Uppsalakontor fick celebert besök.

Filippa Reinfeldt. Foto Isabella Caruso.

I veckan hade Grant Thorntons kvinnliga nätverk i Uppsala finbesök av vårdbolaget Aleris affärsutvecklingschef Filippa Reinfeldt. Hon delade med sig av erfarenheter från sin mångåriga politiska karriär och från hennes nuvarande roll i det privata näringslivet. Uppsalakontoret arrangerar liknande nätverksträffar fyra gånger om året. Grant Thorntons kontorschef i Uppsala Isabella Caruso betonar att det inte handlar om ett kundnätverk utan ett nätverk för kvinnliga entreprenörer och kvinnor på ledande befattningar inom Uppsalas näringsliv. Syftet är att utbyta erfarenheter och bygga affärsrelationer. Varje träff brukar innehålla mingel, middag med diskussioner och en föreläsning för sammanlagt 50 personer.

Tidigare har bland andra professorn i nanoteknologi Maria Strömme och Kristina Lindhe, vd på Lexington, gästat nätverket.

Har du något tips till den kontorschef som vill bygga sitt eget nätverk?

Isabella Caruso

“Jag tror att våra framgångsfaktorer har varit att vi varit väldigt tydlig med nätverkets målgrupp, koncept och syfte. Sedan har deltagarna verkligen uppskattat vårt upplägg där vi genom mingel och bordplacering ser till att alla deltagare lämnar varje träff med nya affärskontakter. Deltagarna uppskattar blandningen av inspiration kring aktuella ämnen och att få möjlighet att nätverka med andra. Fortfarande har män fler naturliga mötesplatser än kvinnor. Förutom vårt kvinnliga nätverk erbjuder vi bland annat också styrelsematchning som ett sätt att få in fler kvinnor på ledande positioner”, skriver Isabella Caruso i ett mejl till Revisionsvärlden.

Filippa Reinfeldt sitter i Aleris koncernledning med titeln Head of Business Development and Public Affairs. Grant Thorntons kontor i Uppsala har cirka 45 medarbetare.

Martin Hammarström

[email protected]