Få tillväxtfinalister i Kalmar län 2022

Bara fyra finalister är med i matchen när Årets tillväxtbyrå 2022 i Kalmar län ska utses. Kraven är hårda; byråerna ska ha ökat sin omsättning tre år i följd.

En byrå som klarar detta är Ekonomihuset På Öland, baserad i Färjetaden och med snart 30 år på nacken. Redovisningsbyrån, med vd Andreas Persson i spetsen, har 22 medarbetare enligt webbplatsen.

Kombibyrån Sporrong & Eriksson är som vanligt finalist. Kalmarbyrån har 17 medarbetare listade på webbplatsen och drivs av Håkan Sporrong och Per Eriksson.

Ytterligare en finalist i Kalmar är Melcob Revision & Rådgivning, med Andreas Folke. Verksamheten drivs i tre olika bolag, varav Melcob Revision & Rådgivning är det största. Verksamheten har vuxit stadigt, faktum är att man tog emot tillväxtpriser både 2019 och 2021. Läs fjolårets intervju med den motvillige vinnaren Andreas Folke som säger sig prioritera lönsamhet och fritid framför tillväxt.

Sist men inte minst märks Roula Consulting, som drivs av Tamer Makansi i Nybro. Byrån har vuxit stadigt och omsätter 3,2 Mkr på årsbasis.

Årets tillväxtbyrå 2022 i Kalmar län – Finalister

Byrå

Ort

Omsättning, tkr

Ekonomihuset På Öland AB

Borgholm

18810

Melcob Revision & Rådgivning AB

Kalmar

6498

Roula Consulting AB

Nybro

3228

Sporrong & Eriksson Revisionsbyrå AB

Kalmar

25375

Bakom utmärkelsen Årets tillväxtbyrå står Revisionsvärlden och kunskaps- och programvaruföretaget Björn Lundén. Priset delas ut i varje län och går till redovisnings- och revisionsbyråer som omsätter minst 2 miljoner kronor, drivs som aktiebolag och har ökat omsättningen tre räkenskapsår i följd. Uttagningen görs av kreditupplysningsföretaget UC.

Redaktionen

[email protected]