EY och PwC på plats under Järvaveckan

Vill diskutera mångfald och rekrytering.

Sofia Götmar-Blomstedt

Både PwC och EY är på plats under Järvaveckan, som är en utmanare till den etablerade Almedalsveckan och har fokus på social hållbarhet, inkludering och mångfald.

Den 1 juni anordnade PwC ett seminarium på plats med temat “Hur företag och organisationer kan agera, mobilisera och stötta i samband med en kris”, där de bland annat berättade om insatser under kriget i Ukraina. Dessutom har PwC:s vd Sofia Götmar-Blomstedt medverket i en i panel om “tudelningen på arbetsmarknaden mellan utrikes- och inrikesfödda”.

“Vårt deltagande visar på att vi menar allvar med vår höga ambition kring mångfald och inkludering”, säger PwC:s marknadsdirektör Jörgen Haglund.

Även EY medverkar för första gången på Järvackenen och vill passa på att söka framtida medarbetare.

”Testa hur det är att söka jobb på EY. Gör några av EY:s rekryteringstester som liknar ett spel och få sedan feedback. Det kommer också finnas rekryterare på plats som kan svara på frågorna om karriärmöjligheter på EY”, skriver EY i ett pressmeddelande.

Roxanne Mårback

EY har även  arrangerat seminariet ”Har techbranschen råd att inte tänka inkludering?”.

”Vi ser fram emot att diskutera behovet av ökad mångfald och inkludering inom techbranschen och även träffa besökare för att berätta om karriärmöjligheter på EY”, säger Roxanne Mårback, specialist inom social hållbarhet på EY.

Järvaveckan pågår 1–5 juni och hålls på Spånga Idrottsplats i nordvästra Stockholm.

Texten är uppdaterad med info om PwC.

Martin Hammarström

[email protected]