Ex-revisorn på plats i Pyeongchang

Mikael Gunnarzon i hetluften som vice truppchef för det svenska OS-laget.

Mikael Gunnarzon. Foto: SOC.

Mikael Gunnarzon, ekonomichef för Sveriges Olympiska kommitté och tidigare revisor, har en viktig roll administrativ roll inför och under OS i sydkoreanska Pyeongchang.

“Under OS utökas rollen som ekonomichef till något som kan kallas Deputy Chef de Mission, eller vice truppchef. Det innebär att ansvara för det tekniska och praktiska runt den svenska OS-truppen i Pyeongchang från ankomst till avfärd. När väl OS drar igång handlar det mycket om att hjälpa ledare och aktiva med deras förberedelser inför träning och tävling. Allt från transporter, mat på arenor, träningstider, med mera”, säger Mikael Gunnarzon till tidningen Karriär.

Gunnarzon var under många år revisor på EY men inför London-OS 2012 rekryterades han till Sveriges Olympiska kommitté. Förutom erfarenheterna från byrån hade han meriter som elitidrottare. Som innebandyspelare på toppnivå blev det fyra VM-guld.

Efter flera år av förberedelser är Gunnarzon på plats i Sydkorea. Tävlingarna drar igång på torsdag.

“Även om arbetet ofta kräver att man behöver vara tillgänglig på kontoret, brukar det alltid finnas lite utrymme att titta på någon tävling. Under OS i Sotji såg jag för första gången konståkning live, vilket blev en riktig aha-upplevelse. Det är något helt annat än på tv och kan verkligen rekommenderas. Självklart hoppas jag på bra tävlingar med en hel del svenska framgångar”, säger Mikael Gunnarzon till Karriär.

 

Finwire

[email protected]